STAROGRADSKI ISTRAŽUJE: Šta se krije iza priče STAN NA DAN? Turizam, preljuba ili nešto treće?

1
269
FOTO: Pixabay

U poslednje vreme, pored velikog broja hotela, hostela i apartmana, u Beogradu su sve popularniji takozvani “stanovi na dan”.

Iz dana u dan u srpsku prestonicu dolazi sve veći broj turista. Mladi, stari, pojedinačno ili u organizovanim turama dolaze na popularne “vikend-posete” Beogradu.

S obzirom na to da su hoteli mahom skupi, a stariji turisti se žale na buku po hostelima, svima njima na kraju kao primamljiva opcija ostaje – stan na dan.

Ipak, osim stranaca koji su došli u razgledanje grada, usluge rentiranja apartmana sve više, čini se, koriste i – “preljubnici”. Takvih stanova je najviše upravo na Starom gradu.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Upravo zbog tog trenda pojavili su se i apartmani koji više nego jasno poručuju da služe samo za seks avanture. Najčešće imaju ogroman krevet, đakuzi, ogledala, romantično osvetljenje i mini bar sa vinom i šampanjacem. Kuhinja, ormani, terasa ili pribor za jelo nije ono što treba korisnicima ovakvog smeštaja.

MISTERIJE LEPOTICE BEOGRADA: Pet činjenica koje sigurno niste znali o hotelu “Moskva”

Ovi apartmani su nešto skuplji, ali i luksuzniji i mogu se iznajmiti na 2 sata, jednu noć ili na ceo dan. Cene se kreću od 15 do 50 evra za 2 sata korišćenja, a za 24 sata provedena u ovakvom apartmanu potrebno je izdvojiti od 50 pa do čak 250 evra.

Iz agencija koje se bave izdavanjem ovakvih stanova kažu da su korisnici najčešće muškarci između 30 i 50 godina koji rezervišu svoje “ljubavno gnezdo” na celu noć.

za dva sata korišćenja-treba izdvojiti i do 50 evra!

– Oni dođu sami, ali mi znamo da odmah posle njih dovode i lepše polovine – navodi naš sagovornik iz jedne od agencija.

On kaže i da ima izuzetaka, pa im tako dolaze i mladi koji nemaju prostor, jer verovatno žive sa roditeljima, ali oni uzimaju dosta povoljniji smeštaj.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Svi oni koji nisu spremni da izdvoje toliki novac, mogu da se opredele i za “obične stanove” koji nemaju nikakve posebne karakteristike. To su uglavnom garsonjere ili jednosobni stanovi koji izgledaju regularno, kao i bilo koji dom. Imaju dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju, spavaću sobu, kupatilo i opremljeni su tako da imate unutra već sve što vam je potrebno za svakodnevni život. U zavisnosti od kvadrature, opremljenosti i lokacije za 24 sata odsedanja u ovakvom smeštaju treba izdvojiti od 15 do 100 evra.

MISLI IZ NAŠEG KOMŠILUKA: Neutralni ljudi su pomagači građanske dekadencije

U razgovoru sa agentima koji nude usluge korišćenja popularnih “stanova na dan” saznali smo da im posao ide odlično, a posebno kada se radi o smeštaju koji je u samom centru Beograda.

– Što se tiče lokacija, najviše stanova imamo na Starom gradu i Vračaru i oni su najčešče i rezervišu. Najveće interesovanje za jednodnevni zakup stanova iz naše ponude je tokom radne nedelje jer se tada ide najčešće na “službena putovanja” – kroz blagi osmeh poručuje naš sagovornik.

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

  1. Osim djakuzija, ogledala i prigušenih svetala, sve su zastupljeniji i mini bazeni u samim stanovima, što naravno podiže cenu iznajmljivanja. Sve pohvale autoru za analitički pristup ovoj temi.

OSTAVI ODGOVOR