STAROGRADSKI OTKRIVA: Ko je dorćolski fantom koji precrtava linije za bašte i sam crta svoje (FOTO)

1
405
FOTO: Starogradski.com

Sećate se svi čuvenog Beogradskog fantoma koji je kolima harao prestoničkim ulicama i zadavao velike muke policiji?

Stari grad je, verovali ili ne, dobio svog, s tim što se ovaj služi farbom i zadaje glavobolju Komunalnim inspektorima opštine Stari grad koji se ne daju tako lako prevariti.

ZATVOREN POZNATI KAFIĆ U SKADARLIJI: Poreski inspektori stvavili katanac na “Šikaricu” (FOTO)

Već je uveliko poznato da svaki kafić mora da dobije dozvolu za baštu, a da je jedan od uslova da se vlasnici lokala drže mera koje su za bašte određene. Da bi im sve to bilo olakšano Komunalni inspektori uveliko iscrtavaju bašte i drže se tačno određenih dimenzija, što podrazumeva da razmak od bašte do fasade mora iznositi minimum dva metra.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

I sve bi ovo zvučalo kao priča prepuna cifara, odluka i zakona, da pre nekih desetak dana, inspektori,tokom redovne provere, nisu utvrdili da je bašta kafića “Dorian Gray”, koja se nalazi na uglu Strahinjića Bana i Kralja Petra, pomerena.

MUZEJ VUKA I DOSITEJA UVODI NOVINU: Posetiocima će uskoro biti dostupan “Audio vodič” (FOTO)

Ponovnim merenjem je utvrđeno da su linije koje su Komunalni inspektori iscrtali, maltene do perfekcije izbrisane, i da su iscrtane nove, čime je bašta proširena, a razmak od fasade smanjen na samo metar i po, što se prvi put dogodilo od kada se mera iscrtavanja bašti primenjuje.

Kako su nam Komunalni inspektori rekli, do vlasnika A.M. nisu mogli odmah da dođu, ali su zato odmah prepravili linije i vratili dimenzije u prvobitno stanje.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Najzanimljivije je to da je vlasnik lokala A.M. nakon što se konačno susreo sa inspektorom, na pitanje ko je to i zbog čega uradio, priznao da on lično stoji iza svega toga.

Tom prilikom je, kako su nam iz opštine Stari grad rekli, upozoren da će izgubiti dozvolu za baštu i da će ona automatski biti uklonjena ukoliko se to ponovo bude dogodilo.

POLICIJA STIŽE U ŠKOLE NA STAROM GRADU? Đake očekuju časovi o prevenciji nasilja, narkomaniji i alkoholizmu, kao i o bezbednosti na internetu

Kako je ljubazni inspektor za Starogradski.com objasnio, nastaviće da proveravaju ne samo ovaj, već i sve ostale kafiće i objekte na Starom gradu koje imaju dozvole za bašte, jer komunalni red mora da se poštuje, a obećao nam je i da će nam se javiti ukoliko se na Starom gradu desi još neka slična priča, ili se pojavi neki novi Fantom.

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

  1. Напокон да се неко ухвати у коштац са овим бахатим узурпаторима јавних површина.
    Што се неме тиче топло препоручујем обраду баште на угло Господар Јованове и Кнегиње Милице!

OSTAVI ODGOVOR