BEOGRADSKA TVRĐAVA U PUNOM SJAJU: Pušteno u rad dekorativno osvetljenje na Kalemegdanu (FOTO)

1
138
FOTO: Starogradski.com

U društvu glavnog urbaniste Milutina Folića i direktora JP „Javno osvetljenje“ Aleksandra Cincar-Poposkog, pušteno je u rad dekorativno osvetljenje na Kalemegdanu kod Spoljašnje Stambol kapije.

ŠMINKANJE GRADA SE NASTAVLJA: Obnova fasada starogradskih zgrada ulazi u novu fazu (FOTO)

Dekorativno osvetljenje je postavljeno na četiri lokacije na Kalemegdanu – Sahat kuli, Sahat kapiji, Spoljašnjoj Stambol kapiji i Leopoldovoj kapiji.

CENTAR GRADA KAO IDEALNA FILMSKA SCENA: Snima se ruska serija “Ambasada ” na Dorćolu (FOTO)

“U nastavku ove akcije biće osvetljene sve kapije, kao i sve zidine koje su sada u potpunosti u mraku. Očekujemo da ćemo na taj način ovaj najznačajniji kulturno-istorijski spomenik našeg grada dodatno približiti turistima i građanima Beograda” rekao je Folić.

OTVORENI ŠAHTOVI: Budite oprezni u šetnji starogradskim ulicama (FOTO)

Inače ovo je samo deo programa osvetljavanja javnih objekata i generalno značajnih objekata u gradu Beogradu jer je nedavno je i Narodno pozorište dobilo dekorativno osvetljenje, a u planu je da uskoro bude urađeno i na Narodnom muzeju, kao i na još nekoliko objekata na potezu Trg Republike – Knez Mihailova – Vasina – Studentski trg.

FOTO: Beoinfo PROMO
FOTO: Beoinfo PROMO

Dekorativno osveteljenje trebalo bi da dobiju sve fasade koje su renovirane, kako na Kosančićevom vencu tako i u Karađorđevoj.
On je dodao da osvetljenje koje se postavlja nema samo dekorativnu funkciju, već doprinosi i većoj bezbednosti građana i turista, naročito u zimskim mesecima kada noć pada rano.

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

OSTAVI ODGOVOR