Blokada uprkos tužbama

0
149

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać najavio je danas da će biti nastavljene blokade radova na ulicama Beograda, uprkos zaključku gradske uprave da će se ubuduće podnosti tužbe protiv svih koji u blokadama budu učestvovali.IMG_0024

“Mi nećemo odustati od blokada sve dok gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradski čelnici ne iznesu tačan plan i dok se ne završi referendum građana o radovima u Beogardu, koji će trajati od 28. maja do 16. juna”, izjavio je Bastać, koji je danas održao sastanak sa građanima na Topličinom vencu.

Zbog niza incidenata koji su se desili u dosadašnjim blokadama, uglavnom na Trgu Republike, na tom sastanku odlučeno je da se protesti i blokade “ubuduće ne najavljuju večitom zameniku gradonačelniku Goranu Vesiću”, rekao je Bastać.IMG_0106

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović smatra da su odbornička grupa vladajuće stranke i zamenik gradonačelnika Goran Vesić “ponizili” Skuštinu grada time što su doneli novi zakon o gradu bez konsultacije opozicije.

On je dodao i da je “ogromna sramota” što se taj zakon danas našao u Narodnoj skupštini.

Jovanović je podsetio da urbanistici plan za “gigantsku” pešacku zonu u centru grada nikada nije donesen, već je gradsko veće donelo odluku o radovima što je, prema njegovom mišljenju nezakonito.

“Zvaničan stav odbornicke grupe SZS je da podrže opštinu Stari grad i njene građane u blokadi radova sve dok se referendum ne okonča”, izjavio je Jovanović uz konstataciju da su blokade usmerene protiv zatvaranja ulica, a ne zbog ulepšavanja grada.IMG_0051

Đorđe Miketić iz Inicijative “Pešaci nisu maratonci” istakao je da su do sada preko peticije prikupili 5.000 potpisa gradana, koji traže da se izjasne kako žele da im izgledaju ulice.

Upravo zbog saznanja o nastavka radova na Topličinom vencu gde se, prema rečima Miketića, radi već godinu dana uz objašnjenje da se zamenjuju vodovodne cevi, Bastać je odlučio da sastanak sa građanima održi upravo na Topličinom vencu, zbog čega su i radovi bili prekinuti.

OSTAVI ODGOVOR