DVE DECENIJE AKCIJE „BEBAMA NA DAR”: 10 hiljada dinara za 173 bebe sa Starog grada

0
295
FOTO: Starogradski.com

Predsednica Skupštine opštine Stari grad Mila Popović danas je, u okviru tradicionalne akcije “Bebama na dar”, uručila poklon čestitke bebama rođenim u 2018. godini. Opština ove godine obeležava čak dve decenije od početka akcije, a poklon čestitku u iznosu od deset hiljada dinara dobija 173 starogradske bebe koje su rođene prošle godine.

„Drago nam je što iz godine u godinu uspevamo da u okviru ove akcije obradujemo roditelje beba sa Starog grada, jedino nam je žao što svake godine imamo sve manje rođene dece. Na primer, 2012. godine imali smo skoro četiri stotine beba, čestitke smo delili u više termina, a 2016. smo imali i preko tog broja”, rekla je Mila Popović, koja je izrazila veliku zahvalnost roditeljima koji su u opštinu stigli u velikom broju.

Roditelji malenih lepotana su se zahvalili na poklonu lokalne samouprave, jer kako kažu, svaka pomoć namenjena bebama je više nego dobrodošla, a mnogi su naglasili da je ovo više od gesta.

„Pažnja koju je lokalna samouprava je pokazala je a svaku pohvalu, pogotovo u današnje vreme kada je kupovna moć stanovništva na vrlo niskom nivou. Ovo mi je drugi put da od opštine dobijem poziv da dođem. Lep je osećaj kada neko misli na vas”, kaže Dijana Marković, majka desetomesečnog Dušana.

Jana Petrović, majka blizanaca Katarine i Luke, došla je sa svojim bebama u opštinu po poklon čestitku.

„Bebe imaju skoro osam meseci i vrlo smo se obradovali što smo pozvani kao gosti u našu opštinu Stari grad. Divno je što opština izdvaja novac iz budžeta za ovakve akcije, a mi ćemo, kao i ostali roditelji, to iskoristiti za našu decu”, kaže mama Jana.

Jana Petrović sa blizancima; FOTO: Starogradski.com
Jana Petrović sa blizancima;
FOTO: Starogradski.com

Akcija „Bebama na dar” sprovodi se u saradnji sa patronažnom službom Doma zdravlja „Stari grad”, koja opštini dostavlja spisak porodica koje su u prethodnoj godini dobili prinovu. Svi roditelji koji danas nisu uspeli da stignu u opštinu i podignu svoju poklon čestitku, to mogu učiniti svakog radnog dana, od 8 do 16 časova, u zgradi opštine Stari grad, Makedonska 42.

(starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR