Katanac na Dečije odeljenje biblioteke u Hilandarskoj (FOTO)

0
143
FOTO: Starogradski.com

Od početka novembra 2017. godine, dva odeljenja Biblioteke grada Beograda, (na opštinama Stari grad i Rakovica) su zatvorena, a u oba slučaja radi se o problemima sa uslovima rada i ugrožavanjem bezbednosti korisnika i zaposlenih.

AZBUKA STAROG GRADA: C kao Crkva Ružica (FOTO)

“Dečije odeljenje Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmajˮ, koje se nalazi u Hilandarskoj ulici od 2001. godine prestalo je sa radom od 7. novembra 2017. godine zbog lošeg stanja objekta i ugrožene bezbednosti korisnika” kaže Marjan Marinković, pomoćnik direktorke Biblioteke grada Beograda.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Međutim, zaposleni nisu sedeli skrštenih ruku što kazuje činjenica da su se obraćali odgovornim institucijama ali nažalost, ništa od pomoći.

Premijera Mocartovog “Don Đovanija” na Dan Narodnog pozorišta, 22. novembra

Osim što uslovi rada nisu bezbedni, posebno fasada koja preti da se obruši, problem su i pravno – vlasnički odnosi. Sama zgrada je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. U njoj je nekada živeo i radio dr Laza Lazarević.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Tražimo adekvatne prostorije u blizini stare lokacije i nadamo da ćemo brzo iznaći rešenje”, ističe pomoćnik Marinković.

Izložba u novootvorenoj galeriji “RIMA”: Najnoviji ciklus slika Vladimira Veličkovića (FOTO)

Korisnici pozajmljene knjige i ostalu građu mogu da vrate u Dečije odeljenje „Dragan Lukićˮ, Studentski trg 19 (tel. 2620-867). Takođe, dok se ne nađe rešenje, na raspolaganju su im druga dečja odeljenja u mreži Biblioteke grada Beograda.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR