Nova blokada radova u centru grada

0
131

Na uglu Čubrine i Ulice Vuka Karadžića jutros je obeležen pešački prelaz i sve je bilo spremno za novo bušenje i raskopavanje bez plana.

Stanari okolnih zgrada okupljeni u Inicijativi “Pešaci nisu maratonci” i predstavnici opštine Stari grad su se okupili i zatražili od šefa gradilišta projekat po kom se vrše novi radovi i zahtevali garancije da su u pitanju samo popravke vodovodnih cevi, a ne nova nenajavljena i besmislena rekonstrukcija koja podrazumeva popločavanje i ukidanje saobracaja još jedne ulice na Varoš kapiji.

Uplašeni primerom Topličinog venca, ulice od 150 metara, koja se rekonstruiše više od 8 meseci, okupljeni gradjani zahtevaju da im se predstavi plan za budući izgled kraja u kome žive i rade. Jedina informacija koju su dobili je da se vrši popravka vodovodnih cevi i da će trajati 25 dana, dok šef gradilišta nema informacije kakav je dalji plan za uređenje ovog dela grada.

Podsetimo, opština Stari grad od 28. maja do 16. juna organizuje referendum, odnosno izjašnjavanje gradjana o svim radovima koje na Starom gradu bez konsultacije sa gradjanima i ignorisanjem struke sprovodi gradska vlast i pridružuje se zahtevima građana da se radovi obustave dok se gradjani ne izjasne i dok im se ne predoči jasan plan za takozvano uredjenje centra grada. Blokada novih, nenajavljenih radova je u toku i neće prestatii dok se mašina koja treba da buši ulicu ne pomeri ili dok se Starogradjanima ne daju jasne garancije da će nakon popravke vodovodnih cevi, Čubrina ulica ostati otvorena za saobraćaj.

 

OSTAVI ODGOVOR