NOVOGODIŠNJA RASVETA: Od večeras sija Kosančićev venac, a za vikend i ostali delovi grada

0
88
FOTO: Starogradski.com

Dekorativna rasveta na Kosančićevom vencu biće uključena večeras, dok će novogodišnja rasveta u čitavom gradu biti uključena u periodu između 3. i 5. novembra. Kako su najavile gradske vlasti, Kosančićev venac, Zadarsku, Fruškogorsku i Pop Lukinu ulicu tokom čitave godine krasiće specijalna dekoracija od 176 LED reflektora, koji će osvetliti 26 renoviranih fasada.

Uključivanje novogodišnje dekorativne rasvete u čitavom gradu počinje u subotu, 3. novembra, i trajaće dva dana, do 5. novembra, kada će svečana rasveta biti potpuno u funkciji. Novogodišnji svetleći ukrasi postavljeni su na 129 mesta u gradu, od čega je 49 novih lokacija u odnosu na prošlu godinu.

„PORUKA SA NEBA”: Pesma gimnazijalke u finalu Međunarodnog takmičenja poezije Univerziteta Linkoln iz Velike Britanije

Lokacije koje će prvi put biti okićene su plato Dimitrija Tucovića, park Mitićeva rupa, Omladinski plato u Zemunu, park Manjež, Ruzveltova ulica kod Vukovog spomenika, Bulevar despota Stefana, ulice Višnjička, Tiršova, Pasterova i Ustanička, park Ćirila i Metodija, parkovi Mali Tašmajdan i Tašmajdan, Kalemegdan, plato ispred Hrama Svetog Save, plato ispred Studentskog kulturnog centra, Cvetni trg, Sava promenada, Studentski park, Obilićev venac, dečije klinike – Tiršova, Institut za majku i dete, Olga Dedijer, kao i centri prigradskih opština.

Novih ukrasa biće na sedam lokacija i to na kružnom toku u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, u Knez Mihailovoj na više mesta i u Skadarskoj.

BESPLATNE RADIONICE FILMA I NOVIH TEHNOLOGIJA ZA DECU

“Pokloni i kugle nalaziće se na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, kao i na prostorima ispred Studentskog kulturnog centra, kod hotela ‘Moskva’ i ‘Balkan'”, piše Beoinfo. Najavljeno je i da će “novogodišnja sela”, odnosno trodimenzionalne figure biti postavljene na Trgu Dimitrija Tucovića, u parkovima Mitićeva rupa, Manjež, Tašmajdan, na platou ispred Hrama Svetog Save, Cvetnom trgu, Trgu Nikole Pašića, na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, na Obilićevom vencu i Kalemegdanu.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR