OD SEPTEMBRA OSMOLETKA MANJE ZA STAROGRADSKU DECU: Gradski odbornici odlučili o gašenju OŠ “Stari grad” (FOTO)

0
151
FOTO: Starogradski.com

Posle višegodišnjih najava, strepnja mnogih stanovnika Starog grada, a pogotovo roditelja osnovaca se obistinila i od septembra će tablu sa natpisom Osnovna škola “Stari grad” na zgradi u Ulici herceg Stjepana 7 zameniti tabla na kojoj će pisati Sportska gimnazija, odlučeno je danas u Skupštini grada Beograda.

BESPLATNI TABLETI ZA STAROGRADSKE TREĆAKE: I veselo i tužno u OŠ “Stari grad” (FOTO)

Većina odbornika prestoničkog parlamenta očigledno nije imala sluha za brojne proteste đaka, roditelja i nastavnika i glasala za gašenje škole koja više od pola veka postoji i radi na Donjem Dorćolu. Ipak, izgleda da je rasprava o gašenju škole izazvala žustru polemiku gradskih odbornika, jer je sednica pri odlučivanju o ovoj tački dnevnog reda bila prekinuta.

BEOGRADSKA SVETICA: Mural u Karađorđevoj pleni svojom lepotom, a simbolizuje gradski život (FOTO)

FOTO: Starogradski.com
Protest u dvorištu škole od prošle nedelje; FOTO: Starogradski.com

Kako su najavili predstavnici Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Gradske uprave grada Beograda 140 učenika ove škole biće razmešteno u najbliže osmoletke – “Skadarliju”, “Braću Baruh” i “Alas”.

PAZI DA NE UPADNEŠ U ŠAHT! Opasnost za pešake kod Saborne crkve! (FOTO)

Nova školska godina na Starom gradu počeće sa jednom osnovnom školom manje, tako da će ih od septembra umesto dosadašnjih osam biti sedam, dok će broj srednjoškolskih ustanova, ovom izmenom, porasti sa 12 na 13.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR