ODLOŽENA OBNOVA SKADARLIJE: Završetak rekonstrukcije ipak do Nove godine

0
179
FOTO: Starogradski.com

Završetak rekonstrukcije Skadarlije pomeren је za novembar zbog Miholjskog leta, najavile su današnje Večernje Novosti, prenoseći izjavu predsednika „Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije” Dragana Gligorijevića.

Tako će „nadasve čuvena boemska četvrt na Starom gradu zasijati u punom sjaju do Nove godine” iako je početak poslednje faze rekonstrukcije najavljen za 15. oktobar, po završetku turističke sezone.

Pala prva klapa za film “Otac” Srdana Golubovića

Kako dalje navodi ovaj beogradski dnevni list radovi su pomereni u dogovoru ugostitelja sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem „kako bi se sugrađanima i gostima prestonice pružilo potpuno uživanje u toplim oktobarskim danima, jer meteorolozi prognoziraju miholjsko leto, pa je ono pomerilo rekonstrukciju”.

Predsednik „Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije” je naveo da su „ugostitelji uspeli da odlože i uklanjanje bašti, pa će posetioci moći da uživaju na suncu još neko vreme”.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Poslednja faza rekonstrukcije obuhvata deo ulice od kafane „Tri šešira” do Skadarske česme. Radovi će biti izvođeni u etapama, tako da ni nijedan objekat ne bude zatvoren. U međuvremenu, sređene su bočne ulice, prenose Novosti Gligorijevićeve reči, koji je dodao da se trenutno  „obnavlja Ulica Strahinjića bana sa koje je „skinut gornji sloj asfalta”, pa će ova saobraćajnica biti kaldrmisana. Prema planu rekonstrukcije, u sklopu ove obnove biće sređena i Kuća Đure Jakšića, u kojoj je predviđeno da se nalaze suvenirnica i muzej. Još jedna novina obeležiće obnovu. Naime, duž cele Skadarske tokom ove rekonstrukcije biće uveden toplovod. Zasada, se stiglo do Osnovne škole „Skadarlija”, a očekuju se i nove klupe, kandelabri i mobilijar. duž Skadarske sve fasade biće vraćene u izvorno stanje, najavio je u svojstvu portparola zamenika gradonačelnika Dragan Gligorijević za Večernje novosti.

ĐACI GENERACIJA SA OPŠTINE STARI GRAD POSETILI BRISEL

Nama ostaje jedino da se nadamo da će baš sve biti kako je i najavljeno, posebno ako je odavno poznato da je Kuća Đure Jakšića u sastavu Ustanove kulture Gradske opštine Stari grad „Parobrod”, i ako uz to dodamo i brojne primedbe koje se odnose na kvalitet do sada izvedenih radova u Skadarskoj, а posebno na one, sada već čuvenim po fušeraju, na Slaviji.

OSTAVI ODGOVOR