PROLEĆNO SREĐIVANJE PRESTONICE Čiste se podzemni prolazi, zelene površine, ali i divlje deponije

0
212
Čišćenje podzemnog prolaza FOTO: Starogradski.com

Nakon duge zime, prestonica je, reklo bi se, osvanula nikad prljavija. Na toliku količinu đubreta reagovali su i sami građani i prijavili preko 140 divljih deponija.

Iz grada su odmah najavili sređivanje i uređenje gradskog prostora s prvim toplim danima, a najavljeno je da će među prioritetima ovogodišnje prolećne akcije čišćenja grada biti divlje deponije, zelene površine, ali i pozemni prolazi.

Reporteri portala Starogradski.com zatekli su radnike koji su uklanjali grafite i čistili prolaz ispod čuvene Palate Albanija.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Tim povodom smo kontaktirali Darka Glavaša, v.d. sekretara za poslovne odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odsnosa sa građanima, koji nam je objasnio da ovogodišnja akcija traje već nekih desetak dana i to samo kada je u pitanju čišćenje prolaza ispod Palate Albanija i da planiraju da traje još neka četiri radna dana.

– Jednostavno, svi žele da nam grad izegleda lepše i čistije – kaže Glavaš.

S obzirom na to da nam je i više nego drago što je sređivanje upravo krenulo iz srca Starog grada, pitali smo Glavaša, šta je ono što sledeće planiraju i da li će možda obratiti pažnju na još neke od prolaza koje neosporno predstavljaju veliki problem.

– Krenuli smo sa radovima i na priobalju, na Adi Ciganliji, sprema se Svetski kup u veslanju, a zatim će se radovi preseliti ka Novom Beogradu i Zemunu, odnosno mestima gde se održavaju koncerti i festivali – objasnio je on.

Za sam kraj razgovora, Glavaš je ipak rešio da nam otkrije da će, između ostalog, sređivati i deo kod kule Nebojša, ali i uputio apel građanima da čuvaju i održavaju naš Beograd.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR