U opštini Stari grad osnovana Asocijacija slobodnih i nezavisnih odbornika

0
93
FOTO: Starogradski.com

U svečanoj sali opštine Stari grad danas je počeo proces formiranja Asocijacije slobodnih i nezavisnih odbornika, koja treba da omogući saradnju i koordinaciju odbornika u uslovima bojkota rada lokalnih parlemenata, koji je predviđen Sporazumom sa narodom. Ova Asocijacija ce obezbediti i svaku vrstu pomoći odbornicima u borbi za promenu režima koji krši zakone ove zemlje, koji ignoriše Evropsku povelju o lokalnim samoupravama i uništava demokratiju. Posebno je pozdravljena najava predsedavajućeg Komitetom za monitoring SE Lenderta Verbeka da će se u Srbiji u najkraćem roku organizovati postmonitoring rada lokalnih samouprava.

LOKALNA DEMOKRATIJA POD LUPOM: Stari grad domaćin delegaciji Saveta evrope (FOTO)

Na skupu su bili prisutni odbornici iz više opština u Srbiji koji su potpisali Saporazum sa narodom, a o statusu odbornika koji ne podržavaju vlast SNS-a i pritiscima i pretnjama koje su trpeli u svojim lokalnim sredinama govorili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović, odbornica u Skupštini grada Vršca Dragana Rakić, odbornik u Skupštini opštine Stari grad Uroš Marković, odbornica u Gornjem Milanovcu Kristina Milošević, šabački odbornik Dragan Stanković i odbornica požeškog lokalnog parlamenta Gordana Marinković Stevović.

„GRADSKA ČISTOĆA” NAJAVILA DA ĆE KLJUČEVE ZA OTVARANJE PODZEMNIH KONTEJNERA IMATI SAMO STANARI: Prete li nam smećem zatrpane ulice?

Sastankom je predsedavao predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać, uz predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, a prisutni su bili odbornici iz Gornjeg Milanovca, Niša, Novog Sada, Ćuprije, Ljiga, Šapca, Beograda, Lazarevca, Palilule, Starog grada, Surčina, Rakovice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Sremske Mitrovice, Golupca, Požege, Lajkovca, Vladimiraca, Leskovca i Pećinaca.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR