APELUJEMO: Građani, ovo je vaša obaveza u zimskim danima! (FOTO)

0
133

Iz opštine Stari grad podsećaju građane da je čišćenje snega ispred stambenih zgrada obaveza skupština stanara, kao i vlasnika ugostiteljskih objekata.

-Komunalna inspekcija nastavlja intenzivnu kontrolu čišćenja snega i leda na Starom gradu i još jednom apeluje na Starograđane da izvrše svoju građansku dužnost jer će u suprotnom biti prinuđena da preduzme mere u okviru svojih nadležnosti. Za nepostupanje po Odluci o komunalnom redu prekršajni nalog na licu mesta iznosi 50.000 dinara za pravna lica, 25.000 za preduzetnike i 5.000 dinara za fizičko lice – navodi se u saopštenju opštine Stari grad.

Takođe, opštinski Štab za vanredne situacije obaveštava Starograđane, predsednike skupština stanara, kao i vlasnike lokala i poslovnih prostora da potrebne količine industrijske soli mogu da preuzmu svakog radnog dana, od 9 do 19 časova, na dva distributivna punkta na Starom gradu:

·  U dvorištu opštinske zgrade, Makedonska 42, i

· Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović”, Tadeuša Košćuška 63.

Sa sobom je potrebno poneti ličnu kartu ili neku drugu važeću ličnu ispravu.

sneg2

POTREBNA POMOĆ VOLONTERA

Tokom ledenih i snežnih dana mobilne ekipe Volonterskog servisa opštine Stari grad svakodnevno pomažu našim starijim i slabo pokretnim sugrađanima odlaskom u nabavku i dostavom neophodnih namirnica i lekova, i po potrebi, čiste sneg i dostavljaju industrijsku so skupštinama stanara.

Starogradski volonteri tokom dana dežuraju do 20 sati u prostorijama Volonterskog servisa, koje se nalaze na četvrtom spratu opštine Stari grad, u kancelariji broj 76.

Prioritet u pružanju volonterskih usluga imaju stariji sugrađani, osobe sa invaliditetom, bolesni i socijalno ugroženi, kao i Starograđani koji iz opravdanih razloga zatraže pomoć.

Volonteri će nastaviti sa dežurstvima tokom predstojećih zimskih dana i pozivaju sve ljude dobre volje da im se priključe.

Za usluge starogradskih volontera pozovite telefone Volonterskog servisa 011/3300-509 i opštinskog Kontakt centra 011/7852-999.

(Starigrad.info)

OSTAVI ODGOVOR