BASTAĆ: Vesić, želeći da se dodvori Vučiću, menja ime Zadarske ulice

0
744
FOTO: Starogradski.com

Nakon najave čelnika Gradske uprave grada Beograda, da će Zadarska ulica na Starom gradu promeniti ime u Ulicu Dobrice Ćosića, oglasio se predsednik opštine Stari grad.

BASTAĆ: Izmene Zakona o Komunalnoj policiji služe za uhlebljenje botova!

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Promena imena Zadarske u Ulicu Dobrice Ćosića još je jedan dokaz autoritarnog karaktera ove vlasti. Naime, čim je prvorođeni vođa „u svojstvu građanina“ predložio da Beograd dobije Ćosićevu ulicu, gradske vlasti su, ignorišući logiku i potrebu da o tome konsultuju bilo koga, krenule u akciju. Zbog njihove potrebe da se dodvore Aleksandru Vučiću, građani Zadarske ulice će biti prinuđeni da o svom trošku menjaju sva lična dokumenta, a da ih pri tom niko nije upitao žele li da njihova ulica promeni naziv.

Kada Goran Vesić, objašnjavajući ovaj predlog, kaže da nema potrebe da u Beogradu postoje ulice sa imenima gradova sa kojima više nemamo nikakve veze, on ne dokazuje samo koliko ne ceni istoriju Beograda, već pokazuje i dozu infantilnosti, ljuteći se što u tim gradovima nema ulice koje su nazvane po Beogradu.

Kada već govori o Zadru, po kom ulica čije ime na nalog svog šefa menja, podsetiću Gorana Vesića da je reč o hrvatskom gradu čiji je jedan od simbola i najvrednijih spomenika srpska pravoslavna crkva Svetog proroka Ilije, koja se nalazi na Trgu serdara Stojana Jankovića, velikog vođe srpskih Dalmatinaca. Tu crkvu je pre nekoliko godina posetio i patrijarh Irinej, pomolivši se da se vrati vreme kada su u Zadru Hrvati i Srbi živeli kao braća. Promenom imena Zadarske ulice, dakle, ne ignoriše se samo istorija Beograda, već se nasilno briše i sećanje na nemali broj Srba koji je živeo u ovom gradu.

Ako gospodin večiti zamenik nastavi ovako, pitanje je trenutka kada će primenovati i Skadarsku ulicu i čitavu boemsku četvrt jer nosi ime po gradu koji se danas ne nalazi u Srbiji.

Ovakvim potezima, naprednjačka vlast samo produbljuje jaz sa susednim zemljama, što im je i inače manir kada ne znaju kako da se nose za unutrašnjim političkim problemima i nezadovoljstvom građana koji više od dva meseca protestuju u preko osamdeset gradova Srbije.

U toku vikenda Čuvari grada će u Zadarskoj ulici sprovesti referendum o tome da li njeni stanovnici podržavaju predlog da im po diktatu prvorođenog Vesić i ekipa menjaju ime ulice i nameću novi namet. O rezultatima obavestićemo ceo napredni klan.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR