“BEOGRAD PUT” ZAVRŠAVA RADOVE NA POPLOČAVANJU: Zetska postaje pešačka zona (FOTO)

1
77
FOTO: Starogradski.com

Poslednje dane jeseni radnici Javnog komunalnog preduzeća “Beograd put” koriste da završe radove na rekonstrukciji ulica koje se pretvaraju u pešačku zonu u strogom centru Starog grada.

JOŠ JEDAN PROBIJEN ROK: Radovi na popločavanju Zetske ulice ipak do 31. oktobra (FOTO)

Radovi u ulicama Gospodar Jovanova, Gospodar Jevremova, Skadarska, Francuska, Simina, Zetska i deo trotoara Cetinjske privode se kraju i kako kažu iz “Beograd puta” njihov deo posla se sutra završava.

RADOVI U TOKU: Na Terazijama i Trgu republike nove stajališne nadstrešnice (FOTO)

Vodovod je postavio svoje cevi, Belektrane su isto to učinile. Nakon asfaltiranja, građevinska firma “Invest gradnja” pomenute ulice popločaće kamenim kockama i pločama.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Popločavanjem ovih ulica napraviće se celina koju obuhvata Generalni urbanistički plan, zajedno sa Obilićevim i Topličinim vencem, zatim ulicama Kralja Petra, Delijska, Ivan – begova i Cara Lazara.

POSLE DVE GODINE OD POSLEDNJE IZLOŽBE U BEOGRADU: Vlada Veličković u novootvorenoj galeriji “Rima”

Na Kosančićevom vencu, Srebreničkoj, Zadarskoj i Fruškogorskoj biće postavljena kaldrma i kamene ploče od prirodnog kamena.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ideja da se pešačka zona u centru grada proširi, izazvala je različite komentare građana. I dok su jedni oduševljeni, drugi se pak pitaju, posebno stanari pomenutih ulica, gde će parkirati svoje automobile, dok će stanovnici drugih delova grada morati da koriste javne garaže ili u grad dolaze javnim gradskim prevozom.

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

 1. Ne radi se samo o parkiranju automobila, nego o nemogućnosti drugačijeg pristupa kući ili poslu sem pešice – nekima su to sada i stotine metara.

  Šta kada je loše vreme, šta s decom, šta sa starima, šta kada se neko razboli ili polomi?

  Šta kada se nešto pokvari i kada nešto teško treba odneti i doneti?

  To bitno otežava život, nekima ga i onemogućava.

  Niko te ljude tu nije pitao da li to hoće ili ne, niti s njima razmotrio kako bi to još moglo da se uredi, drugačije. Uradjeno je na silu.

  Vrednost njihove imovine je time oborena, a čak im je i mogućnost preseljenja otežana jer malo ko bi da se useli na koju desetinu metara od “noćne zabave” kojoj se predaju sve te ulice u intresu nečijeg privatnog profita, a o javnom trošku svih gradjana, najviše stanara i poslovnih ljudi u tim ulicama.

  Gradovi milenijumima, od nastanka, imaju ulice, a ulice služe prevozu i vozilima.

  Kada se vozila oteraju, kada se prevoz ubije, kada se putevi isprazne, umiru kuće, umiru ulice, umiru gradovi. Zato arheolozi imaju pune ruke posla.

OSTAVI ODGOVOR