BESPLATNO VEŽBANJE U PRIRODI: Penzioneri na 35 stepeni rade jogu na livadi (ANKETA, FOTO)

0
249
FOTO: Starogradski.com

Kada smo se uputili prema “25. maju” da posetimo letnje časove joge koje opština Stari grad besplatno organizuje za penzionere, nismo ni sanjali da ćemo na preko 35 stepeni zateći oko pedesetak Starograđana kako u potpunom miru i hladu vredno vežbaju i slušaju instruktorku. Olivera Bošković, instruktorka joge se ovim poslom bavi od 1989. godine i kako kaže ovo su joj najbolji časovi.

VISOK NAPON ZBOG POPRAVKE KABLA U DŽORDŽA VAŠINGTONA: Zašto radovi nisu najavljeni i obeleženi?!? (FOTO)

“Nikada nisam imala bolje grupe nego na Starom gradu. Oduševljena sam i radom sa Starograđanima, ali i radom u prirodi koju ništa ne može da zameni”, kaže Olivera i ukratko objašnjava šta joga zapravo čini za naš organizam.
Instruktorka Olivera Bošković; FOTO: Starogradski.com
Instruktorka Olivera Bošković;
FOTO: Starogradski.com
“Joga radi na svim frontovima. Razgiba fizički telo, opušta mišiće, razvija i opušta dah, s obzirom na to da je dah modernog čoveka plitak, kratak i nervozan. Ove vežbe utiču na um i čine da se on balansira, stabilizuje i smiri”, završava Olivera za Starogradski.com

AZBUKA STAROG GRADA: V kao Varoška bolnica, ponosni predstavnik romantizma u arhitekturi Beograda (FOTO)

Sačekali smo još 15ak minuta da se čas privede kraju i za to vreme smo primetili da ima i muškaraca, pa smo jednog od njih upitali otkud zainteresovanost za jogu koja nekako više važi za “ženski sport”.

Mile Škarić; FOTO: Starogradski.com
Mile Škarić;
FOTO: Starogradski.com

“Bez joge više ne bih ni umeo da funkcionišem. Radim je već desetak godina, ali sam se u nekom trenutku pridružio ovoj grupi, s obzirom na to da živim na Starom gradu i nemam nameru da je menjam”, kaže Mile Škarić.

Sličnog mišljenja je i Milica Dragoslavčević koja na časove dolazi tek mesec dana.

Milica Dragoslavčević; FOTO: Starogradski.com
Milica Dragoslavčević;
FOTO: Starogradski.com

“Trebalo mi je nešto za opuštanje. Bila sam jako napeta, imala sam probleme sa leđima i jako sam zadovoljna učinkom. Iskreno, gledala sam na to kao na pomodarstvo, ali sam shvatila da je sve suprotno od toga”, kaže vidno oduševljena Milica.

Da joga prija i onim malo starijim Starograđanima, živ je dokaz i gospođa Jelena Šaimirović koja na časove joge dolazi već dve godine i to svaki put pešice iz Čika Ljubine ulice.

Jelena Šaimirović; FOTO: Starogradski.com
Jelena Šaimirović;
FOTO: Starogradski.com

Od kako sam čula da ovo postoji, od tada i dolazim. Jako mi prija, redovno dolazim i na akva fitnes i to je taman dovoljno fizičke aktivnosti za jednu nedelju”, kaže ova godinama malo starija, ali duhom i te kako mlada Starograđanka.

STAROGRADSKI.COM ISTRAŽUJE: Da li je pola minuta dovoljno za prelazak pešačkog prelaza? (FOTO, VIDEO)

Joga na 25. maju

Inače, časovi joge se održavaju svake srede i subote od 9 do 10 ujutru na livadskom prostoru na “25. maju” i besplatni su za sve penzionere sa Starog grada, pa ko voli nek izvoli. Svi su dobrodošli.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR