BRATIMLJENJE SARAJEVSKOG I BEOGRADSKOG STAROG GRADA: Saradnja dve opštine sa mnogo zajedničkih tema

0
120
FOTO: Starogradski.com

Gradske opštine Beograda i Sarajeva, obe sa istim imenom – Stari grad, uskoro će potpisati protokol o saradnji i tako postati bratske opštine. Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać, sa delegacijom iz opštine, boravio je u Sarajevu gde je najavljeno da bi povelja o bratimljenju dve opštine trebalo da bude potpisana najkasnije za mesec dana.

Sa načelnikom sarajevske opštine Stari grad Ibrahimom Hadžibajrićem već su dogovorene učeničke i studentske razmene.

POČELE BESPLATNE RADIONICE ZA RODITELJE: Koji stil vaspitanja odabrati – strogo, umereno ili s granicama? (FOTO)

– Mnogo je zajedničkih tema koji povezuju dva Stara grada. Pored svih izazova, razmenili smo iskustva o tome kako se rešavaju problemi. Video sam dosta korisnog u Sarajevu što ću implementirati na Starom gradu – izjavio je Marko Bastać gostujući u sarajevkom studiju N1 televizije.

Marko Bastać istakao je da načelnik sarajevske opštine takođe ne pripada stranačkim strukturama, pa im je zajedničko i to da ne moraju da slušaju naredbe sa vrha stranke, već isključivo glas građana i njihove potrebe.

JOŠ JEDNA REKONSTRUKCIJA U GRADU: Počeli radovi na obnovi Pionirskog parka, trajaće tri meseca (FOTO)

– Iako nam je budžet smanjen sa trinaest na tri miliona evra, mi smo opština koja se trudi da svi programi budu besplatni za građane – rekao je Bastać.

Delegaciju beogradskog Starog grada u Sarajevu su pored predsednika opštine činili i predsednica Skupštine opštine Stari grad Mila Popović i član Veća Aleksandar Todorović. Oni su sa sarajevskim kolegama dogovorili saradnju, koja za cilj ima zajedničko apliciranje kod evropskih fondova za projekte koji će unaprediti život na ove dve opštine.

STAROGRADSKI NA LICU MESTA: Odloženo uklanjanje limenog dimnjaka na Trgu politike iz bezbednosnih razloga (FOTO)

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR