Brojni programi povodom dvodnevnog obeležavanja 73 godine od OSLOBOĐENJA BEOGRADA

0
80
FOTO: Starogradski.com

Nizom programa, 19. i 20. oktobra,  obeležiće se 73 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Tokom dvodnevne manifestacije, kako javljaju mediji, imaćemo prilike da prisustvujemo zanimljivim programima – od memorijalnog marša „Korakom slobode” i koncerta „Po šumama i gorama”, vojne parade na aerodromu Batajnica, do konačnog otvaranja renoviranog Muzeja savremene umetnosti i rok koncerta na Trgu Republike, u organizaciji inicijative “Ne davimo Beograd”.

FOTKAJTE I ZARADITE: Nagradni foto konkurs za mlade

Kako je najavio gradonačenik Beograda dvodnevna manifestacija zvanično će početi 19. oktobra u Skupštini grada gde će se održati zvanični prijem delegacije Subnora. Istog dana kod Spomenika obešenim rodoljubima u Kralja Milana, od 11 časova, počeće Memorijalni marš „Korakom slobode”, a završava se koncertom „Po šumama i gorama” orkestra Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” na Trgu Republike.

Na sam Dan oslobođenja – 20. oktobra, na zdanju Doma Vojske biće otkrivena spomen-ploča Risti Marjanoviću, prvom srpskom foto-reporteru koji je mnoštvom fotografija zabeležio ratne događaje u Prvom i Drugom svetskom ratu.

FOTO: Promo
FOTO: Promo

Napokon, Beograđani će konačno posle deset godina moći da posete rekonstruisani Muzej savremene umetnosti, koji će svečano otvoriti svoja vrata, baš, 20. oktobra. Otvaranje muzeja, kako je za Beoinfo najavio Mali, biće potpuno neuobičajeno i trajaće sedam dana.

PUKLA CEV I NAPRAVILA POPLAVU U SREMSKOJ: Radovi na obnovi prometne ulice nisu završeni u roku (FOTO)

Centralni program  Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda biće vojna parada, koja će na aerodromu Batajnica početi tačno u podne.

Kako navodi javni servis, potvrđen je i nastup ruske akro-grupe “Striži”, a u završnom delu građani će moći da vide nalet avijacije, a migovi 29 nedavno pristigli iz Rusije, takođe će biti prikazani građanima.

U Narodnom pozorištu, od 20 časova, održaće se i svečana akademija pod nazovom „Kavkaski orah”, koju će takođe prenositi i RTS.

IZBEGNUTA TRAGEDIJA ISPRED DOMA OMLADINE: Autobus povredio dve žene

Dan oslobođenja Beograda biće obeležen velikim rok koncertom na Trgu Republike u organizaciji “Ne davimo Beograd”. Na koncertu koji počinje tačno u osam uveče nastupaju Jarboli, Horkestar, Mravi, Trnje,  MC Cjofo i Dj Flip.

Organizatori poručuju da ovim koncertom slavimo ideju grada koji pripada svima, solidarnost, jednakost, antifašizam i slobodarski duh Beograda na koji smo ponosni, ali i ideja grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim građanima!

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR