CENTAR GRADA KAO IDEALNA FILMSKA SCENA: Snima se ruska serija  “Ambasada ” na Dorćolu (FOTO)

0
342

Sigurno vam se desilo da gledajući serije i filmove prepoznate neke lokacije iz vašeg komšiluka ili poznate delove Begrada ili nekog drugog grada u Srbiji. To i nije neko “čudo”, ako se ima u vidu da je naš glavni grad poslednjih nekoliko godina, postao je veliko “snimalište”, atraktivno mesto za strane producente. To se posebno odnosi na Stari grad, zahvaljujući autentičnosti ovog jezgra prestonice, Kalemegdanskoj tvrđavi, puno zaštičenih starih zgrada, istorijskih spomenika i kulturnih zdanja…

OTVORENI ŠAHTOVI: Budite oprezni u šetnji starogradskim ulicama (FOTO)

Tako se ovih dana na Dorćolu – u Višnjićevoj i Siminoj, kao i u dvorištu zgrade u Nikole Spasića, snima ruska serija “Ambasada”, koju je organizovala producentska kuća “Archangel Studio”, iz Beograda, osnovana od strane Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića, a u cilju promovisanja kulturne veze između Rusije i Srbije kroz kinematografska i televizijska ostvarenja.

AZBUKA STAROG GRADA – J kao “Jevremovac”, spomenik prirode u srcu grada (FOTO)

Koliko smo uspeli da primetimo na licu mesta, sve se obavlja veoma profesionalno bez većih gužvi i zastoja u saobraćaju u ovom delu grada.

Snimanje serije na Starom gradu

Kako smo saznali od organizatora Petra Dakovića, na projektu su angažovani glumci uglavnom iz Rusije i to: Vitali Kiscenko, Viktorija Tolstoganova, Anton Kuznecov, Ekatarina Volkova i Aleksandar Versinin. Njima asistira domaća postava gde su Nebojša Milovanović, Nenad Maričić i Vaja Dujović.

PONOVO RADI BAZEN NA DORĆOLU: Nema gužve, povoljno piće, čista voda (FOTO)

Pre dolaska u našu prestonicu, ovo ostvaranje se snimalo nekoliko meseci u Rusiji. A kada se ekipa preselila u Srbiju, zacrtane lokacije su u Beogradu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Pančevu.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR