Crveni krst Stari grad poziva sve zainteresovane da se prijave za obuku spasioca na vodi

0
242
FOTO: Crveni krst Stari grad

Crveni krst Stari grad je objavio novi konkurs za Obuku za spasioce na vodi. Svi koji žele, na konkurs se mogu prijaviti do ponedeljka, osmog maja, a sama obuka će početi desetog i trajaće sve do 28. maja ove godine.

Obuka spasioca na vodi se sastoji od ukupno 60 časova i to 20 časova praktičnog rada na bazenu, 20 časova teorije spasilaštva na vodi i 20 časova prve pomoći.

Cena obuke iznosi 15.000 dinara, moguće je platiti na tri rate, s tim što je neophodno u samom startu uplatiti kotizaciju od 1.000 dinara koja će kasnije biti odbijena.

Ono što nas je Sekretar Crvenog krsta Stari grad, Aleksandar Pantelić zamolio da naglasimo jeste da norme isplivavanja ulaznog testiranja, pored ostalih uslova, obavezno moraju biti ispunjene.

Da bi se oformila grupa za rad, potrebno je minimum 10 prijavljenih kandidata. Ono što je izvesno, jeste da će časovi biti održavani u SC “Tašmajdan” i da će radnim danima sigurno biti posle 16h, a vikendom od 8 do 16h.

Svi prijavljeni kandidati će dobiti neophodan materijal za rad, što podrazumeva da će im biti obezbeđeni instruktori, sanitetski materijal, kao i prezentacije, da će se jedan deo raditi na simulatorima, deo na lutkama koje će se izvlačiti iz vode, a i da će se na njima učiti deo o reanimaciji.

Nakon završenog konkursa i, pretpostavljamo, položenog ispita, prijavljeni dobijaju Međunarodni sertifikat, s obzirom na to da je Crveni krst Srbije članica međunarodne federacije za spasilaštvo na vodi, što važi svuda u svetu, odnosno znači da sa tim serfitikatom osoba koja je završila kurs može bilo gde da potraži posao spasioca.

Da bi kandidati mogli da prisustvuju ovim časovima, potrebno je da ispune određene uslove, a sve detalje možete pronaći OVDE.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR