CRVENI KRST – STARI GRAD: Trećaci se takmičili u poznavanju mera zaštite

0
133
FOTO: Starogradski.com

Dvorište Osnovne škole “Dinka Pavlović” bilo je domaćin takmičenja za učenike trećih razreda koji su učestvovali u programu za smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova opasnosti u lokalnoj zajednici u organizaciji Crvenog krsta “Stari grad”.

Među gotovo 100 đaka, u poznavanju oblasti poput zaštite životne sredine i klimatskih promena, ponašanja u slučaju vanrednih situacija, kao što su požari, oluje, poplave, ali i opasnosti u domaćinstvu, najviše su se istakli učenici III-2 razreda OŠ “Drinka Pavlović”.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Takmičari su u ekipama od po 10 članova prolazili kroz šest različitih poligona sa zadacima u u kojima su mogli da pokažu stečena znanja na temu zaštite i spasavanja u slučaju elementarnih nepogoda. Iskusni volonteri starogradskog Crvenog krsta, u ulogama sudija, animatora i vodiča, pomagali su trećacima.

Crveni krst „Stari grad“ otpočeo je realizaciju ovog projekta u novemebru prošle godine, sa osnovnim ciljem jačanja kapaciteta lokalne zajednice za podizanje svesti o sistemu ranog upoznavanja i spremnosti za sprovođenje mera samozaštite i međusobne zaštite.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR