Fila najavljivao borbu za radnike pa napustio Gradsku skupštinu!

0
108
FOTO: Starogradski.com

Na sednici Skupštine grada Beograda, na kojoj je Zoran Radojičić izglasan za novog gradonačelnika, podneli su ostavke odbornici Svetislav Goncić, Vesna Stanojević i Aca Petrović sa liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” i Toma Fila sa liste Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija.

Umesto njih odbornici će biti Vladimir Šuša, Blagoje Stanistavljević, Marjana Krasić, Nenad Stojanović i Miodrag Grdinić sa liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” i Milivoje Nikolić sa liste SPS-JS.

Ovo može da se protumači kao obmanjivanje glasača jer su ti ljudi u kampanji najavljivali svoje aktivno učešće u gradskoj politici. Posebno advokat Fila. Na listi SPS-a uz Aleksandra Antića, između ostalih, bili su direktor Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović” Radisav Šćepanović, Toma Fila i državni sekretar i bivši direktor Urgentnog centra profesor Vladimir Đukić. Fila je čak za medije tada dao i vrlo direktnu najavu svog političkog angažmana.

– Smatram da će SPS barem 10 odsto dobiti na izborima. Prihvatio sam poziv jer se zaboravlja na radničku klasu i sirotinju, a SPS treba da vodi računa o toj klasi. Svi pričamo o investicijama, i to je lepo, ali gde su ljudi? Na to ću skrenuti pažnju u kampanji, predložiti da se povećaju porezi bogatima i onda ta razliku da se da sirotinji – rekao je Fila.

Na sednici su konstatovane i ostavke bivšeg gradonačelnika, sadašnjeg ministra finansije Siniše Malog i ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića zbog nespojivosti funkcija. Umesto njih odbornici su Miona Stanković sa liste SNS i Žarko Krešić sa liste SPS-JS.

Odbornici Skupštine grada su za njegovog zamenika izabrali dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića. Za izbor Radojičića i novog rukovodstva glasala su 67 odbornika.

OSTAVI ODGOVOR