GRAD PRODAJE POSLOVNI PROSTOR: Kvadrati za 1000 evra na Terazijama čekaju novog vlasnika

0
330
FOTO: Starogradski.com

U zgradi na Terazijama 30-32, polovina poslovnog prostora koja je u vlasništvu Grada Beograda je na prodaju, dok se druga polovina i dalje vodi na preduzeće “Srbijateks”. Grad je oglasio prodaju kancelarija ukupne površine 1.500 kvadratnih metara na četvrtom, petom i šestom spratu zgrade.

OBILIĆEV VENAC: Pakao za stanare, raj za pešake, turiste i ugostitelje (FOTO, ANKETA)

Početna cena nepokretnosti na ovoj ekskluzivnoj lokaciji je 1.468.964 evra, što znači da su nadležni procenili sumu od nepunih 1000 evra po kvadratu. Prodaja će se, kao što je uvek slučaj kada je gradska imovina u pitanju, obaviti putem javnog nadmetanja i to 5. jula na Trgu Nikole Pašića 6,  ali je i dalje pitanje hoće li se neko prijaviti na aukciju, s obzirom na to da je pre nekoliko meseci prodaja propala jer nije bilo zainteresovanih učesnika. Samo za učešće na na aukciji potrebno je u gradsku kasu priložiti 150.000 evra.

Prostor je moguće razgledati svakog radnog dana, od 19. do 30. juna, periodu od 12 do 15 časova, a po prethodnoj najavi. Poslednji dan za podnošenje prijava je 30. jun 2017. godine.

IZMEĐU POZORIŠTA, KOSTIMOGRAFIJE I FILOZOFIJE DALEKOG ISTOKA: Deseti Japanizam festival u Domu omladine

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Istorijat zgrade na Terazijama 30-32

Jedno od najbesmislenijih urbanističkih poteza u urbanističkoj istoriji Beograda dogodio se 1976. godine kada je podignuta robna kuća “Srbijateksa” na Terazijama, složni su arhitekti u svakom komentaru zgrade nekada popularne robne kuće.

Na taj način stvorena je takozvana “Terazijska rupa”, da bi se posle decenije nesklada, 1988. godine, taj prostor zakrpio “Terzijskim torzom” sa replikom susedne Krsmanovićeve kuće u broju 34. Takav potez gradskih vlasti najbezbolnije je ispravio počinjenu urbanističku grešku iz ’76. godine kada je podignuta robna kuća.

ZARADITE NA OTPADU! Otkup starih televizora, veš-mašina, kompjutera, kućnih aparata od 50 do 1250 dinara!

Na prostoru između kuće Krsmanovića i palate “Anker” iz nekog razloga izvršen je raskid sa koncepcijom starih zdanja s’ kraja 19. i početka 20. veka, čime je zatvoren raniji vidikovac ka Savi. Ranije je bilo u planu da se oko kuće Alekse Krsmanovića na Terazijama 34 napravi pjaceta koja bi imala za cilj otvaranje pogleda iz centra grada prema savskom keju.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR