Građani prijavili 280 lokacija za čišćenje

0
76
FOTO: Starogradski.com

Sledeće nedelje započinje velika prolećna akcija čišćenja grada, poručuju iz Grada i pozivaju sve Beograđane da prijave lokacije koje treba da se očiste i urede.
Do sada je pristiglo 280 prijavljenih lokacija, a građani mogu da prijavljuju „Beokom servisu” sve koje lokacije treba srediti. Ova akcija se sprovodi četiri godine i pokazale je zadovoljavajuće rezultate.
– S obzirom na to da smo uspeli da uklonimo čak 2.000 divljih deponija, hiljade kubika smeća i šuta i svega onoga što je ometalo život Beograđanima,nastavljamo sa akcijom. Ujedno to je i šansa da se srede manje vidljivi delovi grada, kao na primer blokovi gde je generisana velika količina smeća. Akcijom nastavaljamo kako bismo pomogli sugrađanima da se urede neki delovi grada koji i nisu toliko vidljivi, na primer blokovi, objašnjavaju iz Grada.
Siniša Mali gradonačelnik Beograda je naglasio da je na ovaj način, nakon prijave sugrađana, počela da se čisti i velika deponija kod Pančevačkog mosta, sa koje je u poslednja dva meseca odneto 3.000 kubika smeća, a isto toliko će se tek odneti. – Nakon što očistimo deponiju od smeća, mi ćemo urediti taj prostor i dati mu neku namenu. To će biti praksa i sa drugim deponijama, želimo da oplemenimo te prostore nakon što ih očistimo, a kako se ne bi na tim mestima generisale nove količine smeća .
On je pozvao društveno odgovorene kompanije da se uključe u prolećnu akciju čišćenja grada i da doniraju resurse i materijale.Velika prolećna akcija čišćenja počinje sledeće nedelje, a trajaće do početka leta.Za sve informacije oko prijave lokacija, građani se mogu obratiti „Beokom servisu” na besplatan broj telefona 0800-110-011 iz fiksne telefonije „Telekoma” ili na broj 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.

 

OSTAVI ODGOVOR