GRAĐANI ZAOBILAZE RADOVE: Skadarlija u pesku, kamenu i asfaltu (FOTO)

0
220
FOTO: Starogradski.com

Iako je obnovom stare Skadarlijske česme, koja je završena još polovinom juna, završena prva faza rekonstrukcije Skadarlije, radovi na rekonstrukciji donjeg dela Skadarke ulice traju već nešto više od mesec dana.

KOD DOMA OMLADINE: Rupetina na kolovozu nervira vozače i skuplja prljavštinu (FOTO)

Ukupnom dužinom od nešto manje od 150 metara, trenuto se intenzivno radi. U toku je postavljanje kamena na asfaltirani deo podloge, a na blizu 100 metara već je postavljena novi kaldrma.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ovaj deo je formalno nije zatvoren za pešake mada se fizički, tuda može proći sa strane, “zaobilaznim putem”. Bez obzira, građani ne deluju ni malo oduševljeno i često zastaju kako bi osmotrili ove radove. Na sred ovog prostora, od restorana “Tri šešira” pa do kraja Skadarske, nalazi se i mali bager, a sve je ograđeno metalnom ogradom.

OBILIĆEV VENAC: Šetalište kojim se ponosimo ili besmislena praznina (FOTO, VIDEO)

Pored ovog svojevrsnog gradilišta, “gužva” je na raskrnici sa poprečnom Zetskom ulicom s obzirom da se ona još uvek popločava, a velike gomile kamenih ploča, peska i dasaka se nalaze na sred Skadarske što kvari utisak šetačima i mnogobrojnim stranim turistima.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Na ostalim delovima je “stanje redovno”, a turističke ture sa vodičima razgledaju detalje ove boemske četvrti.

LEKCIJE O MUŠKO-ŽENSKIM ODNOSIMA: “Starišani” podučavaju mlade generacije

S obzirom na lepo vreme u novembru, mnogi su na klupama, a jedan od skadarskih šetača je i lenedarni Žika Obretković koga smo zatekli kako sedi na klupi i hrani golubove.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Posetimo, planirano je da se od Strahinjića bana do Gospodar Jevremove potpuno obnovi infrastruktura, kao i da se obnovi stara kaldrma, tako da ulica neće menjati svoj originalni izgled. Radnici JKP “Beograd puta” najpre su započeli su radove na iskopavanju starih vodovodnih cevi, pa su usledili kompleksni radovi ispod kaldrme u samoj Skadarskoj ulici.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Nadležni najavljuju da će se radovi odvijati najmanje do 1. decembra, a da će od tog datuma brzina radova zavisiti od vremenskih prilika, kao i da će sve biti gotovo do proleća naredne godine, kada će se raditi deo ulice od “Tri šešira” do Bulevara despota Stefana, a rekonstrukcija čitave ulice planirana je iz tri faze.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR