Gradonačelniče, koja je to zgrada? Starograđani zabezeknuti propustom režima Siniše Malog! (FOTO)

0
225
Na slici dnevnog lista "Politika" zbunjuje drveće ispred zgrade, kao i oblik i položaj terasa, jer slika "PRE I POSLE" nisu slikane iz istog ugla, odnosno iz iste ulice; FOTO: Starogradski.com

Četrnaestog dana kišnog meseca maja još uvek aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je u nedeljnom izdanju lista “Politika” dodatak sa naslovom “Beograd na koji smo ponosni”. Tačnije, sve ono što gradska vlast smatra da je dobro učinila za prestoni grad tokom svog mandata na izmaku – od smanjenja nezaposlenosti i budžetskog deficita, preko otvaranja novih mesta u vrtićima, do 500 novih gradilišta i 200 uređenih fasada.

POLA VEKA PORODIČNOG POSLA: Sve što drugi ne mogu da poprave, mi umemo!

Pažnju nam je u ovom dodatku najstarijih dnevnih novina na Balkanu skrenula jedna, možda, nenamerno učinjena nejasnoća, na koju mnogobrojni Starograđani koji su nam se javljali nisu ostali ravnodušni.

ZABRINUTI ZA SVOJE ZGRADE: Diskusiji o Zakonu o stanovanju prisustvovalo 400 ljudi (FOTO)

Naime, na slikama „PRE I POSLE” obnovljenih fasada u Ulici cara Uroša pojaviše se, na prvi pogled, dve različite fasade!? Osvrćući se na rekonstrukcije koje su u toku i u planu, nepotpisani autor je propustio da navede da se radi o istoj zgradi koja je sagrađena na uglu ulica Cara Uroša i Gospodar Jevremove, tako nosi dva kućna broja – „Carski 19″ i “Gospodarski 8”.

Slika fasade u Cara Uroša 19 pre rekonstrukcije; FOTO: Google street view
Slika fasade u Cara Uroša 19 pre rekonstrukcije;
FOTO: Google street view

Starogradski.com dobronamerno ukazuje na ovu nejasnoću jer je u pitanju baština našeg grada, naravno, i to treba da se zna!

DOSADNE, ALI NISU ALERGENI “Mace” sa topola nisu opasne za naše zdravlje

Uz zahvalnost za sve predizborne obnove više nego oronulih starogradskih zgrada, pojašnjavamo sugrađanima zbog čega ih je slika „pre i posle” radova malo zbunila i naljutila. Možda ovo nije propust odlazećeg gradonačelnika, možda je zakazala njegova PR služba ili tehnički urednik Politike.

Pogled na fasadu zgrade iz Jevremove ulice; FOTO: Starogradski.com;
Pogled na fasadu zgrade iz Jevremove ulice;
FOTO: Starogradski.com;

U svakom slučaju, mi smo tu da pojasnimo i ispravimo propust, a kako i ne bismo kad poznajemo sve javne i skrivene kutke našeg Starog grada.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR