ISFUŠARILI NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Napukle nove ploče na prilazu Domu omladine (FOTO)

0
130
FOTO: Starogradski.com

 

Sveže renoviran plato Milana Mladenovića kod Doma omladine, još nije praktično ni pušten u “pun pogon”, a već su se pojavili prvi defekti i oštećenja. Iako je početni izgled pre dvadesetak dana odavao prazninom, pomalo nelogičnim arhitektonskim rešenjima i pre svega nezavršenošću, nekoliko slomljenih i više napuknutih novih ploča niko nije očekivao tako brzo, a nadležni za to krive bahate vozače automobila.

KONAČNO ZAVRŠEN PLATO MILANA MLADENOVIĆA: Pešački ponovo u funkciji, stajalište još nije! (FOTO)

Ova oštećenja vidna su pre svega kod ploča u blizini ulice i neposredno pored praznina predviđenih za sađenje drveća.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Na nekolikog granitnih ploča debelih osam centimetara vidne su višestruke napukline, a na nešto većem broju postoje blaže napukline i neravnine.

STUDENTSKI PARK DOBIJA SISTEM ZA NAVODNJAVANJE: Radovi gotovi do kraja sledeće nedelje (FOTO)

Prema rečima, Milutina Folića, gradskog urbaniste, glavni krivci za ova oštećenja su neodgovorni vozači koji se protivno propisima parkiraju na ovim pločama. Za ovu štetu koja je već evidentna, po svemu sudeći odgovaraće izvođač radova od koga će se tražiti da zameni popucale ploče i to kada bude otpočela “druga faza” i rekonstrukcija ovog prostora na potezu do Nušićeve ulice, a tada će biti i puštena u pogon autobuska stanica kod Doma omladine.

BESPLATNE RADIONICE ZA DECU: Kolaž, plastelin, pečati i druge kreativne tehnike i pomagala

Podsetimo, na ovom mestu se, prema planu, već ovih dana, očekuje sađenje drveća, postavljanje oglasnog prostora, a zamisao je da plato ima parking samo za bicikle.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Sledeće godine očekuje se  uređenje druge strane Dečanske ulice kod muzičke škole “Mokranjac”, kao i deo Dečanske od Nušićeve do Trga Nikole Pašića, a najavljena je i biciklistička staza koja će povezivati Trg Republike sa Bulevarom kralja Aleksandra.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR