Ispred skupštine doček sa Bajagom, Džinovićem i trubačima, a 1. janura „Ulica otvorenog srca”

0
116
FOTO: Starogradski.com

Saša Kovačević, Bajaga i Instruktori, Haris Džinović i Dejan Petrović Big bend nastupiće 31. decembra na dočeku Nove godine ispred Narodne skupštine, potvrdili su juče u Skupštini grada organizatori iz Centra beogradskih festivala (CEBEF).

Muzički program počinje 30. decembra uveče, kada će nastupiti pobednici digitalne aktivacije „Sviramo kaver”, potom S.A.R.S, Stereo MC’s i „Rudimental”. Kako prenosi Beoinfo, prvog dana Nove godine na istom mestu muzički program će se nastaviti od 14 sati nastupom Aleksandra Sedlara i Beogradske simfonijete sa gostima, među kojima su solisti Beogradske opere, te Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom „Čarolija” i Ana Stanić. Na istoj bini uveče će nastupiti Senidah, Rasta, Gramofondžie i „Disciples”.

“BEOGRAD JE NEŠTO IZMEĐU KALKUTE I NJUJORKA”, Ivana Vujić, rediteljka na čelu Narodnog pozorišta

Bajaga je prilikom najave dočeka rekao da je novogodišnji nastup Instruktora „šansa za sve koji nisu imali ulaznice za Arenu” i dodao da će „35 – tu, jubilarnu godinu „Bajage i instruktora” dočekati kod kuće!”.

FOTO: Promo
FOTO: Promo

Veliko zadovoljstvo što će biti deo velikog dočeka izarazio je i Haris Džinović jer „Beograd ovakvim manifestacijama već godinama parira velikim metropolama, a kao neko ko je dugo živeo u inostranstvu” konstatovao je da su „ljudi tamo uskraćeni za merak”, pa su „ovakve proslave u glavnom gradu posebne”.

Tokom manifestacije „Beogradska zima”, koja će trajati do 31. januara, nastupiće i  Lena Kovačević i „Neverne bebe”, a najveća zabava za mališane planirana je na Trgu Nikole Pašića gde će klizalište postati „Ledeni park” na 1.200 kvadrata i u svojoj ponudi će imati i sankalište za najmlađe, kao i gejming zonu, ali mnoge druge sadržaje i programe. Beogradska zima počela je 1. decembra ove godine i trajaće do 31. januara 2019. godine, na više od 20 lokacija u Beogradu – najavljeno je iz CEBEF-a.

RADNA AKCIJA U SUBOTU: Čišćenje parka na uglu Visokog Stevana i Braće Baruh

Nakon dočeka, Beograđane, 1. januara u podne, tradicionalno očekuje Ulica otvorenog srca, koja će se ove godine održati pod sloganom „Moj Beograd srce ima“.

Svetogorska ulica, deo Makedonske ulice, od Takovske do zgrade Doma omladine, i Skadarlija biće mesta glavne manifestacije, a od 12 do 20 sati, muzičko zabavni program će se odvijati na pjaceti Ateljea, prostoru ispred zgrade opštine Stari grad, Radio Beograda i Kuće Đure Jakšića u Skadarskoj.

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, Beograđani i gosti glavnog grada moći će da se priključe humanitarnoj akciji i otpočnu Novu 2019. godinu na najlepši način – pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija – našoj deci!

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Organizatori centralne manifestacije u Svetogorskoj su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad.

Odgovarajući na pitanje novinara, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će o troškovima koje grad podnosi za praznične aktivnosti izveštaj biti podnet tek nakon završetka svih proslava. Imajući u vidu da troškovi za novogodišnje proslave koje organizuje grad Beograd u poslednjih nekoliko godina konstantno rastu, pa su, primera radi, 2017. iznosili 50, a ove 2018. godine 100 miliona dinara, ostaje nam da sačekamo kraj svih prazničnih manifestacija 1. februara da saznamo koliko će nas ove zime koštati.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR