ISTINA O KALEMEGDANU

0
749
FOTO: Starogradski.com

Opština Stari grad na sednici Veća održanoj 13.03.2019. godine donela je odluku o ukidanju rešenja Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju od 08.03.2019. godine kojim je formalno data saglasnost za uklanjanje stabala na određenim katastarskim parcelama koje se nalaze na teritoriji opštine Stari grad.

ODBRANA KALEMEGDANA: U četvrtak sastanak radi dogovaranja strategije

“Naglašavamo da je donošenje ovakvih rešenja po Statutu grada zakonska obaveza opštinskih službi. Dakle, nikakvu odluku nismo doneli mi, odluku o pravljenju žičare je donela Skupština grada Beograda, a ta odluka sa sobom nosi i seču stabala. Jedini odgovorni za ovaj cirkus su gradonačelnik poznat pod imenom Fikus 2.0, večiti zamenik Vesić Goran, kao i odbornici koji su podržali ovaj suludi projekat”, navedeno je u saopštenju opštine Stari grad.

U nastavku teksta stoji da je pomenuto rešenje samovoljno potpisao rukovodilac odeljenja i zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, koji podrazumeva i razrešenje.

“Opština Stari grad je uvek bila na strani Starograđana, tako je i ovaj put. Protiv uništavanja Kalemegdana, narušavanja kulturno-istorijskog nasleđa i ugrožavanja životne sredine borili smo se i borićemo se, ne jalovim saopštenjima, već konkretnim akcijama. Akciju „Odbrana Kalemegdana“ dogovoramo sa građanima, a za spin-majstore iz PR službi, koje plaćaju svi građani, a oni se bave šminkanjem stvarnosti i skrivanjem gluposti ove gradske vlasti, imamo samo jednu poruku – Kalemegdan vam ne damo”, poručuju iz centralne beogradske opštine.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR