IZBEGNUTA TRAGEDIJA ISPRED DOMA OMLADINE: Autobus povredio dve žene

0
164
FOTO: Starogradski.com

Beograđani, bogme i mnogobrojni gosti i turisti našeg glavnog grada, koji prolaze centrom često se nađu u čudu jer još uvek ne mogu da koriste pešačke prelaze kod Doma omladine i bezbedno pređu izrazito prometne ulice – Dečansku, Makedonsku i Braće Jugovića! Iako je prelaz u Dečanskoj zvanično privremeno ukinut, svi ga manje više po navici i dalje koriste, prolazeći između metalnih ograda i zapreka kojima je ograđeno gradilište Platoa Milana Mladenovića. Rokovi za završetak radova su, kao i na mnogim mestima u raskopanoj varoši, probijeni, a zbog toga umalo da juče poginu dve žene.

PROBIJEN ROK ZA RADOVE NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Biće završeni do Beogradskog džez festivala, koji počinje 26. oktobra (FOTO)

Kao piše današnja dnevna štampa samo pukom srećom je izbegnuta tragedija kada je autobus gradskog prevoza zakačio zaštitnu ogradu, srušio dve ženske osobe, a onda ih sve zajedno povukao na ulicu!

Nesreća se dogodila u juče oko 13.35, a tačan uzrok se zvanično još utvrđuje. Radnici “Zelenila i “Gradske čistoće” koji izvode radove na platou, bili su svedoci horor scene.

Nesrećna žena, starosti oko 58 godina, prevezena je u Ortopedsku kliniku gde joj je konstatovan prelom noge, dok je šestaestogodišnja devojka, zadobila, samo lakše povrede!

GRAĐANI JOŠ ČEKAJU ODGOVOR: Da li će se nastaviti uređivanje parka kod Narodne skupštine? (FOTO)

Dežurna portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura je saopštila da je “devojčica zadobila povrede grudnog koša”, i da je nakon pružene pomoći u bolnici u Tiršovoj, puštena na kućno lečenje. Starija žena je sa dijagnozom “zatvoreni prelom potkolenice” zadržana na lečenju u bolnici na Banjici.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Nama ostaje da se zapitamo ko je odgovoran za nesreću? Sigurni smo da nisu samo vozač autobusa i stradale sugrađanke!

Podsećamo da su se radovi na uređenju platoa Doma omladine, najblaže rečeno – odužili. Rekonstrukcija je trebala da bude gotova početkom septembra, a navajljivani rokovi od strane gradskih vlasti su već dva puta probijeni!

POČELA DUGO NAJAVLJIVANA REKONSTRUKCIJA SKADARLIJE: Radovi od Strahinjića Bana do Gospodar Jevremove (FOTO)

Slika svakodnevnog saobračajnog kolapsa koji vlada Beogradom, zbog višemesečne rekonstrukcije glavnih saobraćajnica – Brankovog mosta, Slavije, Sremske i drugih centralnih ulica, dobija dimenziju potpunog haosa sa nezavršenom rekonstrukcijom platoa na prometnom uglu Makedonske i Dečanske.

Od kad su počeli dva pešačka prelaza su ukinuta. Gradilište se obilazi, a pešaci pri tom izlaze i na kolovoz, pa su u stalnoj opasnosti da ih neki auto, kamion ili autobus, sa već nervoznim vozačima, ne povredi.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR