Javni servis pokušao da spreči kandidaturu Grupe građana “Šta radite bre – Marko Bastać”

0
121
FOTO: Promo

Radio televizija Srbije pokušala je da spreči kandidaturu Grupe građana “Šta radite bre” za predstojeće izbore u Beogradu, koju je još u četvrtak odobrila Gradska izborna komisija.

RTS je uputio prigovor na naziv liste, ali članovi GIK-a su ga na svojoj sednici jednoglasno odbacili. Postavlja se međutim pitanje, na kakvu zaštitu prava se čelni ljudi RTS-a pozivaju dok svakodnevno zanemaruju svoje obaveze koje kao javni servis svih građana imaju. Pre svega obavezu da istinito i pravovremeno informišu građane.

PREDALI LISTU I DOBILI REDNI BROJ: Grupa građana koju predvodi Bastać na glasačkom listiću broj 6 (FOTO)

Zahtev za jednakim tretmanom kakav ima vladajuća koalicija na RTS-u i ostalim medijima sa državnim vlasništvom, još pre nego što su gradski izbori i raspisani, potpisali su pored Marka Bastaća sa liste “Šta radite bre” i Demokratska stranka, Pokret za preokret, Nova Srbija, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Demokratska stranka Srbije, Inicijativa Ne davimo Beograd, Srpski pokret Dveri, Nova stranka i Levica Srbije. Ali umesto da se bave ovim zahtevom i brojnim drugim primedbama na njihov rad, u RTS-u su odlučili da učestvuju na gradskim izborima. Ako je i od koautora “Nemanjića” mnogo je.

INICIJATIVA „NE DAVIMO BEOGRAD” PRIKUPLJA POTPISE ZA BEOGRADSKE IZBORE (FOTO)

Građani se sa pravom pitaju “šta radite bre”, a grupa građana koju predvosi predsednik opštine Stari grad poziva RTS da nas obavesti kada će i pod kojim uslovima kandidati za odbornike sa liste „Šta radite bre – Marko Bastać“ kao i kandidati za odbornike drugih opozicionih lista imati prostor na javnom servisu da predstave svoje programe.

FOTO: Promo
FOTO: Promo

“Za sada gradjani mogu da gledaju samo gradske čelnike i odborničke kandidate vladajuće koalicije kako svojim nastupima siluju programsku šemu RTS-a. Takođe ih pozivamo da obaveste javnost da li će, kao i na prethodnim izborima, ponovo izbeći da organizuju debate na temu gradskih izbora, sto je još jedan od zajedničkih zahteva opozicije”, navedeno je u saopštenju liste “Šta radite bre – Marko Bastać”.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR