“JAVNO NAM PRETE, POZIVAJU NA USPAVLJIVANJE NAŠEG PSA” Posle tragedije, oglasila se vlasnica akite i iznela DRUGU STRANU PRIČE

1
269
Kin sa drugim psima

Pre nekoliko dana Starograđane je pogodila vest o napadu akite na malenog maltezera koji je preminuo na licu mesta.

Nakon pisanja portala Starogradski.com, u redakciju se javila i Jovana Dimitrić, vlasnica akite pod imenom Kin i iznela nam svoju verziju priče.

Naime, kako Jovana objašnjava njen otac je u nedelju šetao njihovog psa u parkiću kod hotela “Palas” i to u prisustvu prijatelja. Prema rečima vlasnice psa, Kin jeste bio bez povoca ali, kako je objasnila, u dozvoljeno vreme propisano zakonom.

Akita je druželjubiva, tvrde vlasnici FOTO: Privatna arhiva
Akita je druželjubiva, tvrde vlasnici
FOTO: Privatna arhiva

Ona dalje navodi i da im je u susret naišao otac vlasnice nastradalog psa Lokija koji je bio vezan, i koji je, kako Jovana kaže, režao je i lajao na Kina.

– Kada su se mimoišli, maltezer je i dalje režao i lajao na Kina i u tom trenutnu se Kin, verovatno, instiktivno branio. Sigurna sam da se osetio ugroženim ili je osetio ugroženost svog vlasnika. Uhvatio je maltezera u predelu kičme, da bi ga vlasnik psa u tom trenutku naglo povukao na gore, a potom ga cimnuo i u stranu i u tom trenutku je maltezer uginuo. Svako ko se i malo razume u pse znaće da ukoliko pas ne oseti otpor od suprotne strane automatski pušta drugog – objašnjava ogorčena Jovana.

Vlasnica akite nam je takođe objasnila da je odmah nakon nemilog događaja njen otac zajedno sa vlasnikom nastradalog psa Lokija otišao u njihov stan kako bi se izvinio, kao i da je tom prilikom uredno ostavio sve podatke i ponudio da donese papire njihovog psa.

– Da je neodgovoran vlasnik, pobegao bi sa lica mesta i sigurno se ne bi oglašavao – naglašava Jovana.

SIGURAN DOM ZA NAPUŠTENE PSE: Kućice koje su postavili građani biće LEGALIZOVANE

Prava agonija za porodicu Dimitrić počinje dan kasnije kada je priča dospela u medije sa sve informacijom da je njen otac Kina nastavio da šeta bez povoca, što Jovana odgovorno tvrdi – nije istina, kao ni činjenica da su se i drugi ljudi u više navrata žalili na Kina i njegovu, navodnu, agresivnost.

Kin sa drugarima FOTO: Privatna arhiva
Kin sa drugarima
FOTO: Privatna arhiva

Sutradan su u popodnevnim časovima mog oca na ulici presreli otac Ivane Balać, vlasnice Lokija, kao i ona sama, sa javnim pretnjama kako će tražiti opservaciju za našeg psa, kako moj otac vodi opasnog psa sa sobom, kako u ruci ima oružje (misleći na psa), te da će nas krivično goniti.

– Na sve to, moj otac je mirno i staloženo rekao da od odgovornosti ne beži i da će za sve odgovarati kako je propisano zakonom. Pas je uredno dresiran, socijalizovan, nikada nije imao problema sa drugim psima, nikada prvi nije napadao, zapravo su napadali njega. Nikada nije napao ni čoveka a kamoli dete – objašnjava vlasnica Kina.

Ono što, prema Jovaninim rečima, najteže pada porodici Dimitrić jeste činjenica da su nakon statusa Ivane Balać počele i javne pretnje od strane drugih ljudi, kao i pozivi na okupljanja da se zabrani ulazak ove porodice i njihovog psa u parkić. Takođe se javno poziva i na uspavljivanje psa, a sama porodica se, kako kažu, oseća linčovano, jer se svi oglašavaju vrlo javno i na taj način ugrožavaju bezbednost ove porodice, kao i samog psa koji, vlasnica još jednom naglašava, nikako nije agresivan.

–  Strašno je da se uvek hajka i polemika vodi oko velikih i navodno opasnih pasa zato što je bilo slučajeva gde su veliki psi napadali decu ljude i druge pse. Naš pas nije besan, naš pas nije opasan i ovim putem želim da pokušam da skinem i prekinem nepravdu učinjenu mojoj porodici i našem psu. Naravno da je veoma tužno to što se desilo maltezeru, a da li bi se ovolika pompa izazvala da je mali pas napao dete, drugog velikog psa, i slično? Iskreno, ne verujem – priča Jovana.

U igri sa decom FOTO: Starogradski.com
U igri sa decom
FOTO: Starogradski.com

Takođe, ona je naglasila i da njeni roditelji ne žive vrata do vrata sa vlasnicima maltezera Lokija.

– Neistina je i da je moj otac ponudio uspava našeg psa, neistina je i da je izjavio da je odveo Kina na proveru od besnila, jer uredno postoje dokumenta u kojima su zabeležene sve njegove vakcinacije. Sramotno je blatiti jednu porodicu bez opravdanih razloga. Takođe nije istina da postoje slike na kojima se vidi da se Kin bije i napada druge pse – ističe Jovana na samom kraju obraćanja našoj redakciji.

(Starogradski.com)

1 KOMENTAR

  1. Stvarno mislim da je maltezer od 2kg, zivotno ugrozio psa od 60-ak kg i njegovog vlasnika koga je pas zastitio. Maltezer na povodcu, akida slobodno seta. pametnom dosta. Ko daje pravo maltezeru da laje?? Sramota!!

OSTAVI ODGOVOR