KADA JE POSTAO PENZIONER, DOSELIO SE U BEOGRAD ZBOG POSLA: Deda Brana, jedan od simbola Kalemegdana (FOTO)

0
151
FOTO: Starogradski.com

Sunce i prijatno vreme konačno je izmamilo brojne sugrađane i goste grada da prošetaju Kalemegdanom u potrazi za čuvenim kokicama koje već trinaestu godinu za redom prodaje deda Brana. Uz ovog rođenog Topličanina odrasle su mnoge generacije.

NEOBIČNA LJUBAV S KALEMEGDANA: Priča o Jovanki i Belom

Za razliku od mnogobrojnih penzionera koji nedaleko od njegovog kioska igraju šah i svoje penzionerske dane provode uzaludno pričajući o politici, deda Brana u osmoj deceniji vredno radi. Po profesiji ekonomista, radni vek započeo je u preduzeću “Kosanica” u Kuršumliji, a završio ga u ogranku mesne industrije “Miloje Zakić” u Blacu.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

– Deset godina sam penzioner, ali rad me održava. Posao je pokrenuo moj sin, a ja sam mu se pridružio pod stare dane i u Beograd se preselio tek kao penzioner. Nije mi teško, jer ne volim da dangubim – kaže deda Brana.

Turisti odlepili za novom atrakcijom: Dinosaurusi okupirali Kalemegdan! (FOTO)

Kako kaže, posao ne ide najbolje, troškovi zakupa su veliki, a zarada skromna. Obaveze izmirivanja zakupa i ostalih računa umanjuju zaradu, a prodaja zavisi i od vremenskih uslova.

USPEŠNO ZAVRŠEN KONKURS Beograđani će ipak moći da kupe sladolede na “Kališu”

– Iako u sezoni nemam slobodan dan, svakodnevnu muku zaboravim kada ispred svog kioska ugledam simpatični dečiji osmeh. Oni su moje najdraže mušterije, ali i bake i deke vole da probaju naše kokice. Dolaze nam i đaci, koji su u poseti Beogradu, a predah od duge šetnje po Kalemegdanu pronađu na klupama uz kokice – dodaje kroz osmeh Brana.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Mnogi Beograđani koji su sada već odrasli prolazeći pored deda Braninog kioska na Kalemegdanu evociraju svoje uspomene na detinjstvo, šetnje sa roditeljima ili sa prvim simpatijama. Na samom ulazu na Kalemegdan, ne zaboravite da pozdravite dragog deda Branu!

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR