KAO DA NIJE RADNI DAN: Bašte kafića u Knezu dupke pune Beograđana koji beže od sunca (FOTO)

0
103
FOTO: Starogradski.com

Vreli dani uveliko prže i na Starom gradu, pa građani koriste svaki ćošak i suncobran kako bi se sakrili od maltene nesnosnih vrućina.

Studenti Filozofskog i Filološkog fakulteta su svoj spas pronašli na čuvenom platou, na kojem trenutno nema skejtera, što je i potpuno razumljivo s obzirom na maleckih 27 stepeni koji su sasvim dovoljni za jedno dobro sunčanje, dok su oni koji ne rade, ili mogu da priušte malo dužu pauzu od posla, spas pronašli u kafićima na najpoznatijoj beogradskoj promenadi – Knez Mihailovoj ulici.

Kakva se to čorba krčka u loncu gradskih urbanista za građane Despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cetinjske i okolnih ulica!?

Svi do jednog su dupke puni, većina koristi i ventilatore koji raspršuju vodu na sve strane, a tamo gde tih ventilatora nema, lepeze ili meni kafića sluše kao rashladno sredstvo.

Piju se hladne kafe i napici, led je obavezan u svim čašama, a konobari verovatno zadovoljno trljaju ruke, s obzirom na to da posla ima na pretek, što podrazumeva i bolji bakšiš.

VOLONTERI STAROG GRADA OPET U AKCIJI: Krečili i farbali ogradu vrtića “Lipa” (FOTO)

Da ne bude da svi samo uživaju, ima i onih koji su spojili posao i zadovoljstvo, ako je suditi po udubljenim licima koja gledaju pravo u lap topove, ili obavljaju važne telefonske razgovore, ali ne dalje od suncobrana, ili barem njegovog dometa.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Primetili smo i strance. Oni malo kupuju, malo uživaju, a malo i gledaju po mapi Beograda, verovatno tražeći sledeće odredište. Neki na kratko i odustanu, pa se pridruže ostatku ekipe ispod suncobrana i, naravno, naruče nešto veliko a hladno.

PRIČE O DORĆOLCIMA “DONjEG KRAJA” 80-TIH: U pripremi roman Dejana Marinkovća o šorkama, devojkama i mangupima ispod Dušanove (FOTO)

Leto polako ali sigurno stiže, a ovi topli dani su samo jedan vreli tizer onoga što nas očekuje u julu i avgustu.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR