KLINCI UČE SAOBRAĆAJNA PRAVILA: Učenici “Alasa” dobili edukativne poklone (FOTO)

0
145
FOTO: Starogradski.com

Starogradski učenici drugog i trećeg razreda obuhvaćeni su programom unapređenja bezbednosti u saobraćaju koji sprovodi Gradska opština Stari grad, u svim starogradskim osnovnim školama.

Današnjem času, za 143 osnovca Osnovne škole „Mihailo Petrović Alas”, prisusvovali su predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i njegovi saradnici.

PROBLEM SA KOJIM SE SUOČAVAJU STAROGRADSKE ŠKOLE: Šta kada nema sale za fizičko? (FOTO)

Nakon upoznavanja sa osnovama bezbednog ponašanja u saobraćaju, na semaforima, pešakim prelazima, trotorarima i ulicama Starog grada, koje je održao saobraćajni instruktor Igor Šimpraga, radoznali osnovci su postavljali pitanja – kako da bezbedno voze bicikle, savetovali drugare da treba da provere njihovu ispravnost pre vožnje, pitali su kako da se bezbedno kreću starogradskim ulicama, a neki su upozoravali da se nikako ne nose slušalice na ušima dok voze bicikle!

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Bilo je i jedno interesantno pitanje – kad možemo da polažemo vozački ispit, što je dobar pokazatelj da je većina pažljivo pratila predavanje. Bezbednost u saobraćaju je jako važna, posebno u ovako, visoko urbanizovanoj opštini, sa velikom frekfencijom saobraćaja kakva je Stari grad. Najbolji način da decu zaštitimo je da ih na vreme i svakodnevno edukujemo o osnovnim pravilima bezbednog ponašanja” kaže Igor Šimpraga.

PRIPREMNI RADOVI ZA IZGRADNJU “MONA PLAZE”: Stari grad dobija još jedan hotel sa četiri zvezdice (FOTO)

Predsednik opštine Marko Bastać je nakon predavanja učenicima drugog i trećeg razreda „Alasa” uručio praktičan opštinski poklon – kesu sa fluorescentnim prslukom, za svakodnevno bezbedno kretanje od kuće do škole, kao i popularni udžbenik „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Prsluci služe kako bi najmlađi učesnici u saobraćaju bili vidljiviji i skretali pažnju, pre svega, vozačima da budu oprezniji i prilagode brzinu kretanja, dok će osnovci, čitajući i prelistavajući knjigu sa puno ilustracija, obnoviti naučeno i podsetiti se pravila ponašanja u saobraćaju koja su čuli tokom predavanja.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR