KONAČNO ZAVRŠEN PLATO MILANA MLADENOVIĆA: Pešački ponovo u funkciji, stajalište još nije! (FOTO)

0
270
FOTO: Starogradski.com

Plato kod Doma Omladine koji nosi ime po našem legendarnom rokeru Milanu Mladenoviću, posle više od dva meseca radova, konačno je rekonstruisan i “pušten u promet” u sredu 25. oktobra, a okolna, veoma zahtevna, raskrnica Dečanske i Makedonske ponovo lakše funkcionište sa “aktivirnim” pešačkim prelazima i semaforima.

PROBIJEN ROK ZA RADOVE NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Biće završeni do Beogradskog džez festivala, koji počinje 26. oktobra (FOTO)

Ono što još vidno nedostaje, jeste ponovno stavljanje u funkciju autobuskog stajališta, koje je i dalje izmešteno u Bulevar despota Stefana, što ne prestavlja nimalo laku okolnost mnogim sugrađanima koji iz predrađa ujutru žure na posao u ovoj zoni centra grada.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Na licu mesta uverili smo se da ovom prostoru i dalje “nedostaje duša” i da ostavlja utisak praznoće i bezličnosti. Primetno je i pomalo prašine i blata, pokoji nepovezani električni vod, nekoliko rupa umesto kvadratnih ploča, kao i gomila peska pored kioska u pravcu prema Trgu Nikole Pašića.

BUDIMO HUMANI: Dobrovoljno davanje krvi u opštini Stari grad – davaocima POKLON!

Kako najavljuju nadležni, početkom novembra, planirano je sađenje drveća, a u narednih nekoliko dana biće postavljen i oglasni prostor, a zamisao je da ovo mesto ima parking samo za bicikle. Takođe, prema najavi, izvesno je da će autobuska stanica biti vraćena kada se završi druga faza radova na delu ka Nušićevoj ulici.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Sledeće godine očekuje se uređenje druge strane Dečanske ulice kod muzičke škole “Mokranjac”, kao i deo Dečanske od Nušićeve do Trga Nikole Pašića, a najavljena je i biciklistička staza koja će povezivati Trg republike sa Bulevarom kralja Aleksandra.

ZAVRŠENA PRVA ŠKOLICA ZA TRUDNICE: Uskoro novi ciklus radionica za buduće roditelje (FOTO)

Idejni tvorci platoa Milana Mladenovića su arhitekte Zorica Savčić i Zoran Dmitrović.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR