Licitacija: Za kokice, sladoled i štampu opštini 26 miliona dinara

0
353
FOTO: Starogradski.com

U Gradskoj opštini Stari grad danas je održano javno nadmetanje za određivanje korisnika tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na javnim površinama na teritoriji opštine, po javnom konkursu raspisanom 31. marta ove godine.
Konkursom su bile obuhvaćene 42 lokacije za prodaju štampe, umetničkih predmeta, čišćenje obuće, merenje telesne težine, prodaju svežeg i sušenog cveća i predmeta od cveća, kao i prodaju sladoleda, kestena i kokica.
Učesnici javnog nadmetanja su prihvatili početne cene propisane konkursnom dokumentacijom. Zanimljivo je da je licitacijom početna cena od 150 hiljada dinara na lokaciji u Rajićevoj ulici na kojoj je predviđeno postavljanje rasklopive tezge za prodaju umetničkih predmeta dostigla cenu od čak 570.000 dinara.

IMG_9688
Najveće interesovanje, kao i prethodnih godina, vladalo je za postavljanje frižidera za prodaju sladoleda. Na javnom nadmetanju učestvovale su dve firme „Frikom” i „Froneri”, koje su za mesto za prodaju letnjih poslastica na Terazijama izdvojili 1.200.000 dinara, na uglu Čika Ljubine i najpoznatije beogradske štrafte 650.000 dinara, a za najatraktivnije lokacije duž Knez Mihailove ulice i do dva miliona dinara. Od ukupno 27 lokacija, „Frikom” je zakupio 14, a „Froneri” 9 lokacija. Za četiri ponuđene lokacije za postavljanje sanduka za sladoled nije bilo zainteresovanih.
Tokom licitacije, koja je održana po svim pravilima javnog nadmetanja, od ponuđene 42, za deset lokacija nije bilo zainteresovanih učesnika.
Ove godine će se od zakupa tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata u opštinski budžet sliti oko 26 miliona dinara.

OSTAVI ODGOVOR