BASTAĆ: Gradski oci nastavljaju sa maltretiranjem građana Starog grada

0
446

 

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je uspostavljanje novog sistema parkiranja i uvođenje ekstra ljubičaste zone u centru kao samo još jedan od načina na koji čelnici Grada Beograda insistiranjem na izmeštanju saobraćaja iz centra nastavljaju da sprovode loše planirane projekte koji ugrožavaju građane opštine Stari grad.

Besplatne pripreme za malu maturu

“Više od 700 Starograđana, vlasnika vozila, od juče se suočava sa situacijom da im se parking „odselio“, odnosno da su sa svojim vozilima proterani iz ulica u kojima žive. Naime, za stanare ulica koje se nalaze nadomak nove ljubičaste zone, gradski čelnici su predvideli da se parkiraju u zoni koja se nalazi 500 i više metara od njihovog mesta stanovanja. Na taj način onemogućili su im prilaz domovima, jer je, na primer, zamišljeno da se neko ko živi u Ulici cara Lazara parkira na Studentskom trgu, u Palmotićevoj ili dalje”, stoji u pisanoj izjavi Marka Bastaća.

BUKA NIJE U MODI: Gradska vlast u neskladu između zarade od ugostiteljstva i turizma i zaštite interesa građana

“Od obećanog rešenja da će deo stanara imati mogućnost parkiranja u garaži na Obilićevom vencu po povlašćenim cenama, naravno nema ništa, jer stanari samo tokom noći mogu da koriste garažu, a ujutru moraju da traže parking. Proširenjem pešačke zone i popločavanjem ovog dela grada brojna parking mesta su već ukinuta, a stalnim radovima i zatvaranjem ulica, kvalitet života stanovnika starog gradskog jezgra je značajno opao, i oni se s pravom pitaju da li ih napredna gradska vlast proteruje i sili da prodaju kola, stanove i da se isele iz svojih domova, kako bi ih jeftino kupili tajkuni bliski vlastima i od centra prestonice napravili niz hostela i kafića za jeftinu zabavu fantomskih turista”, saopšteno je iz opštine Stari grad.

(Starogradski.com)

 

OSTAVI ODGOVOR