STRANI TURISTI: Beograd je grad sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom

0
212
Bi Tao Vu FOTO: Starogradski

Poslednjih godina Beogad se pozicionirao kao jedna od najatraktivnijih destinacija za turiste širom sveta. Svojim jedinstvenim doživljajem, bogatom kulturnom ponudom, kao i mnogobrojnim festivalima i manifstacijama privlači sve veći broj domaćih i stranih gostiju.

Republički zavod za statistiku saopštio je da je u Beogradu, u junu ove godine, u odnosu na jun 2018. broj dolazaka veći za 9,1 a broj noćenja stranih turista veći za 12,1 odsto Takođe, primetan je porast broja turista iz Azije, pretežno iz Kine, koji zauzimaju primat u odnosu na prethodne godine kada su to gosti našeg glavnog grada bili pretežno iz Turske.

RODITELJI BESNI: Premeštaju decu iz vrtića, kasne im obroci! (FOTO)

Iskoristili smo priliku da u jeku sezone pitamo strane turiste šta im se najviše sviđa u Beogradu i zašto su baš njega odlučili da posete?

Kinez Li Juanfang je već šesti put u Beogradu, a  kako kaže „planira da u bliskoj budućnosti poseti i ostale gradove u Srbiji”.  Oduševljen je Beogradom.

„Najviše volim da prošetam Dorćolom i da se spustim do reke”, rekao nam je simpatični turista i to na čistom srpskom jeziku,  koji je zavoleo dok je boravio u našoj zemlji.

„Evropa Nostra”: Izgradnja žičare imala bi razarajuće posledice na autentičnost Beogradske tvrđave

Bi Tao Vu obilazivši gradove u jugoistočnom delu Evrope ucrtala je i Beograd na svoju mapu putovanja. U Srbiju je došla prvenstveno jer je interesuje istorija balkanskih naroda, posebno period posle Drugog svetskog rata.
,,Povrh svega, vreme je odlično za razgledanje i uživanje u ovom prelepom gradu”, naglasila je simpatična i nasmejana Vu.

Nekoliko stranih turista koje smo sreli na glavnoj beogradskoj štrafti rekli su nam da uglavom imaju organizovane aranžmane, sa vodičem koji im pokazuje najatraktivnije lokacije u našem gradu.

Oduševljeni su pre svega ljubaznošću ljudi, izvrsnom hranom, kao i ludim noćnim provodom. Kalemegdanska tvrđava, Hram Svetog Save i stari deo grada su mesta koja su na njih ostavila poseban utisak. Za njih je Beograd grad sa bogatom kulturno- istorijskom baštinom, kome će se jednog dana, sigurno vratiti.

OSTAVI ODGOVOR