TADIĆ: Karikatura je blagotvorna, i sam u potaji crtam karikature

0
80
FOTO: Starogradski.com

Bivši predsednik Srbije i čelnik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić na otvaranju izložbe zabranjenih karikatura u opštini Stari grad kaže da poruke koje ova izložba šalje treba stalno ponavljati i sebi i drugima, jer jedino tako nećemo i sami prestati da verujemo u njih.

MARČELO: Mladi ne veruju Vučiću i Ani, zato odlaze iz Srbije (FOTO)

– Zato je važno držati „upaljenu vatru”. Da li je ovolika posećenost izložbe posledica zabrane ili je izložba „oktazana u tišini” ne znam, ali je važno da su ljudi došli. Karikatura je blagotvorna stvar, i sam u potaji crtam karikature – otkriva Tadić i dodaje da prave promene u društvu nema bez političkih stranaka.

Održan skup podrške Koraksu i Petričiću: Karikature protiv diktature

– One su nephodne kao mreža, kao kapilarni sistem, kao grupe građana, nevladine organizacije, udruženja građana koje okupljaju ljude dobrih namera koji mogu da doprinesu promenama u društvu. Naravno svi su važni i imaju svoju ulogu, posebno u segmentu društva koje stranke ne pokrivaju. Ali ponavljam, bez političkih stranaka koje treba da su svesne ogromnog značaja i neophodnosti promena, koje treba da aktiviraju svoje članstvo „crno nam se piše – kaže za Starogradski.com bivši predsednik republike.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR