NAJAVA FESTIVALA „PRAZNIK MIMOZE”: U subotu defile mažoretkinja u Knezu

0
50

Turistička organizacija Herceg Novi organizuje „Dane Herceg Novog u Beogradu”. Tim povodom će u subotu, 12. januara, od 18 sati, u Knez Mihailovoj  defilovati mažoretkinje, najavila je Turistička organizacija Beograda.

Mlade i lepe Novljanke defilovaće glavnom beogradskom štraftom, od Biblioteke grada Beograda, duž Knez Mihailove do Palate Albanije, ove godine povodom obeležavanja jubileja – 50 godina od osnivanja festivala „Praznika mimoze”, u sada već tradicionalnoj promociji turističke ponude Herceg Novog. U defileu će učestvovati i muzička grupa Exodus.

„Praznik mimoze” je najstariji festival u ovom lepom primorskom gradu, koji ove godine počinje prvog i traje do 22. februara. Organizatori su najavili da će ovogodišnji festival svojim nastupom otvoriti večiti mladić naše estradne scene – Zdravko Čolić. Prvog vikenda u februaru održaće se „Fešta od mimoze, ribe i vina” duž hercegnovske rivijere, a tokom festivala i brojni programi – od izložbi cveća, koncerata, programa za decu i drugih zanimljivosti. Na hercegnovskom  festivalu učestvovaće i Turistička organizacija Beograda, koja će kulturno-zabavnim programom promovisati turističku ponudu našeg glavnog grada u turističkom biseru crnogorskog primorja, najavili su mediji.

Starogradski.com se nada da će se gradski oci potruditi da nadležne komunalne službe očiste gravnu beogradsku pešačku ulicu od lapavice, možda poprave i oštećene mermerne ploče, kako bi mlade Novljanke tokom defilea izbegle eventualne ozlede i teže povrede jer „Karavan mimoza” očekuje još nastupa u gradovima regiona kojima će promovisati ovu tradicionalnu turističku manifestaciju Herceg Novog.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR