HOLIVUD STIGAO NA DORĆOL Ulica kralja Petra pretvorena u MESTO ZLOČINA (FOTO)

0
686
Filmski set u Kralja Petra FOTO: Starogradski.com

Danas vas Starogradski.com vodi na filmski set!

Ukoliko ste prošli Ulicom kralja Petra, verovatno su vas zbunili kamioni, kamere, kablovi razvučeni duž cele ulice. Evo o čemu se radi!

Na nekoliko lokacija na Starom gradu, danima se snima holivudski film “Intrigo”, u režiji Daniel Alfredsona. Scenario rađen po popularnim romanima švedskog pisca i noveliste Hakana Nesera, obradovaće sve prave ljubitelje trilera.

Ekranizacija filma, koji se snima u našem gradu prati trilogiju knjiga “Smrt Artura”, “Draga Agnes” i “Samaria”. Glavni likovi njegovih romana Van Vesteren i inspektor Gunar Barbaroti, oživeće upravo na beogradskim ulicama.

Pazi, snima se! FOTO: Starogradski.com
Pazi, snima se!
FOTO: Starogradski.com

Ulica Kralja Petra pretvorena je, na nekoliko dana, u mesto zločina. Najveći broj scena snima se u stanu na trećem spartu zgrade na broju 10. Sledeća lokacija na koju se seli filmska ekipa je Narodno pozorište. Ako ste u prolazu, zastanite na set filma čija je premijera najavljena za narednu godinu.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Romani poznatog lovca na krimi priče, Hakana Nesera su nadaleko poznati u svetu. Njegove knjige prevođene su na više od dvadeset jezika. Nebrojano puta osvojao je prestižne nagrade za detektivske romane koji su intrigirali milionsku publiku.

Još kulture:

SG VIKEND VODIČ Izložbe, radionice kreativnog pisanja, koncerti….

PRAVO BLAGO BEOGRADA: Atelje Uroša Predića, mesto koje odoleva izazovu vremena! (FOTO)

NEKADA ZAPUŠTENI PROLAZ, A SADA CENTAR KULTURE Ulična galerija slavi svoj peti rođendan!

(Starogradski.com)

 

OSTAVI ODGOVOR