I OVE GODINE SE TRAŽI MESTO VIŠE Evo šta sve treba da znate ukoliko vam dete ove godine kreće u VRTIĆ

0
343
PU Dečji dani FOTO: Starogradski.com

Početak maja važi za jedan od najstresnijih perioda za sve roditelje, jer se tada u svakom vrtiću ili predškolskoj ustanovi traži mesto više. Problem koji se iz godine u godinu ponavlja jeste nedovoljan broj mesta za sve mališane, a tako će biti, čini se, i ove godine.

Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu izjavio je da će u ovoj godini biti slobodno 6.881 mesto u predškolskim ustanovama na teritoriji grada Beograda. Ipak, kada se uzme u obzir broj obezbeđenih mesta i broj zainteresovanih (koji već sada premašuje 8.000 dece), jasno je da će i sada neki roditelji ostati “praznih ruku”.

Ceo proces predaje dokumenata traje od osmog do 19. maja, kada će komisija sastavljena od stručnih lica razmotriti prijave i eventualne žalbe, nakon kojih će formirati konačnu odluku o broju dece koja će biti primljena.

Upis dece u vrtiće može se obaviti elektronskim putem ili lično u željenoj ustanovi. Preliminarni rezultati biće objavljeni 12. juna, a roditelji će žalbe moći da podnesu do kraja tog meseca. Sve neophodne stvari koje treba obaviti prilikom podnošenja prijave za upis u neki od vrtića na Starom gradu možete pronaći OVDE.

Portal Starogradski.com razgovarao je sa Jasnom Vukliš, direktorkom PU “Dečji dani” o temi koja ovih dana interesuje sve roditelje.

– Ove godine ustanove koje pripadaju PU “Dečji dani” imaju slobodan broj od 209 mesta i to je ono što je nepromenljivo. Ipak, maksimalno ćemo se potruditi da sva deca sa Starog grada budu primljena i smeštena u odgovarajuće objekte – istakla je gospođa Vukliš.

Kako sama kaže, očekuju najveći broj beba, ali nikada ne znaju unapred tačan broj dece koja će biti prijavljena.

– Ono što se, nažalost, redovno dešava, jeste da ne budu baš sve prijave pravilno ispisane, popunjene, ili poslate, tako da neko automatski gubi šansu za upisom. Iskreno se nadam da će se ove godine broj takvih slučajeva smanjiti – objasnila je ona.

Jasna je dodala i da je veoma srećna zbog dela koji im je obezbedila OŠ “Kralj Petar I” u prvom objektu, koji je odlično sređen i gde će deca imati potpunu negu i svoj neophodan kutak.

Pripremna nastava u “Dečjem klubu”

– Ono na šta sam posebno ponosna, jeste “Dečiji klub”, predškolska ustanova koja se nalazi u Francuskoj ulici, a koja će od ove godine vršiti pripremnu nastavu u trajanju od četiri sata – kazala je Jasna i napomenula da “onaj ko je jednom bio u “Dečjem klubu” zna kako izgleda pravo predškolsko odrastanje”, a to je ono što mi upravo želimo našim malim, a budućim velikim Starograđanima!

(Starogradski.com)

 

OSTAVI ODGOVOR