Starogradski.com saznaje: Evo koliko potpisa fali Belom za kandidaturu na izborima! (FOTO, VIDEO)

0
410
Beli, prikupljanje potpisa: FOTO: Starogradski.com

Nije naš, ali kao da jeste. Ljubiša Preletačević Beli je trenutno u jeku prikupljanja potpisa za predsedničke izbore. Iako nije građanin Starog grada, niti ima mnogo veze sa njim, prethodnih dana je Cetinjska ulica bila njegov beogradski štab, a mi smo otišli da pronjuškamo šta se tamo događa, i da prikupimo neke informacije koje bi svima vama mogle da budu interesantne.

Naišli smo na veoma vickastog volontera, koji je bio pun značajnih podataka, a njih javnost ima pravo da zna, s obzirom na to da niko pre nas nije objavio ništa o tome.

Beli, prikupljanje potpisa: FOTO: Starogradski.com
Beli, prikupljanje potpisa: FOTO: Starogradski.com

“Od danas smo ponovo u Mladenovcu, ostajemo do nedelje. I u Beogradu smo rezervisali takođe do nedelje. Što se tiče glavnog grada, do subote smo u Cetinjskoj 15, u Novinarnici. Za dodatne informacije možete se obavestiti na Fejsu, Tviteru i ostalim društvenim mrežama. Notari prave odvratnu opstrukciju, preko svake mere. Jedna notarska kancelarija koja je trebalo da se pojavi od utorka, nije se pojavila, pa smo za to izvisili. U Bulevaru kralja Aleksandra se ovog petka notar nije pojavio”, počeo je momak koji je želeo da ostane anoniman.

Dok smo razgovarali, pojavio se jedan čovek koji je ostavio potpis, a uz šalu je volonteru rekao:

“Daj mi tvoje podatke, da te nađem ako pobedite, a budete gori od ovih”, na šta je volonter odgovorio:

“Ostavite vi meni vaše podatke sa imenom javnog preduzeća za koje želite da radite. Moj favorit je EPS, a evo, ovaj novinar sa kojim sad pričam će postati glavni urednik RTS”, uz osmeh je prozborio već vidno umorni momak, koji kaže da već dva dana žive samo na vodi i kiflama, uz povremeno parče pice “za omašćivanje brkova”.

Beli, prikupljanje potpisa: FOTO: Starogradski.com
Beli, prikupljanje potpisa: FOTO: Starogradski.com

Da li znate zbog čega vas notari “ispaljuju”? Da li vas neko buši, ili je u pitanju nešto drugo?

“Buše nas oni odozgo. Bog, Alah, Satana, neki čovek koji drži spojene prste i okuplja se spontano po raznim gradovima sa samo po 90 autobusa po gradu. No, šalu na stranu, danas smo imali jako korektne notare u Novinarnici, ali je oko 16 časova došao jedan notar koji je rekao da u kafiću u kom se skupljaju potpisi ne sme da se toči alkohol. Mi smo se potrudili da saznamo da li je to tako, pa smo se na kraju našli na pola puta. Svaki sto na kome se radi nešto za izbore, ne sme da ima alkohol na sebi, što je skroz OK”, istakao je.

Ono što nas je najviše zanimalo, bila je činjenica koliko potpisa je do sada skupljeno, jer takav podatak do sada nigde nismo imali prilike da vidimo:

Beli, prikupljanje potpisa: FOTO: Starogradski.com
Beli, prikupljanje potpisa: FOTO: Starogradski.com

“Zaključno sa četvrtkom smo bili na 5.200-5.300 potpisa. Lep je i šer, lep je i komentar, lep je i lajk, ali ako ostanete kod kuće zato što pada mala kišica, to znači pola glasa Vučiću, pola u prazno. Moja procena za danas su 2.000. Recimo da smo sada na 7.000. Naravno, 10.000 nije ono što tražimo, kako ne bismo imali situaciju da nas vraćaju, što ne bi bilo prvi put”, rekao je ovaj gospodin.

Iskreni da budemo, malo je ovo, s obzirom da svaki post koji Beli objavi na Fejsbuku ima bar pet, šest hiljada lajkova i komentara. Potpisi se skupljaju do nedelje uveče, tako da, ukoliko među našin čitaocima ima podržavaoca lika i dela Ljubiše Preletačevića, satiričnog srpskog političara, savetujemo im da skoknu do Cetinjske 15, jer ih pored notara, potpisa i dobre bleje u kafiću, očekuju i lepe Mladenovčanke 🙂 Možda spoje lepo sa korisnim.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR