NOVOGODIŠNJI UKRASNI ARANŽMANI PREPLAVILI PIJACE: Cene mnogo niže nego u cvećarama, građani kupuju i kod uličnih prodavaca (FOTO)

0
151
FOTO: Starogradski.com

Novogodišnja dekoracija preplavila je ovih dana beogradske pijace, a na improvizovanim kartonskim kutijama sve se može pazariti po deset odsto nižim cenama. Trenutno se tim biznisom bave svi pijačni prodavci cveća, kako oni legalni tako i oni ilegalni, koji ne gube vreme tokom zime.

Starogradski.com apeluje: Zakrpite rupe pre nego što se neko ne povredi (FOTO)

Za nekoliko dana, koliko je ostalo do Nove godine, kreću u izradu idejnih rešenja za božićne aranžmane.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Nije ni čudo što posao cveta, budući da se isti ili, u najmanju ruku, slični novogodišnji aranžmani u cvećarama prodaju za duplo više novca. Na primer, na Bjalonijevoj pijaci aranžman od prirodnih borovih grančica sa svećom i ukrasima košta 500 dinara, dok se isti u cvećari ispred pijace prodaje za 600 dinara. Neznatno veći i bogatiji u cvećari se prodaje za čak 1.400 dinara. Venac za ulazna vrata sa ukrasom i po nekom zalutalom šišarkom na pijaci košta 500, a u cvećari minimum 800 dinara.

Osnovci iz Osojana u prazničnoj poseti Starom gradu (FOTO)

“I božićno drvo je na pijaci mnogo jeftinije, a još više na kutijama ispred pijace. Juče sam prvo otišla u cvećaru i videla cenu od 1000 dinara! Naravno, kupila sam ga od prodavca ispred pijace za 450 dinara. To je cena za veliko božićno drvo, a malo može da se kupi i za 300 dinara”, rekla nam je jedna Starograđanka na Bajlonijevoj pijaci.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Na pijaci se mogu naći i veze borovih grančica koje koštaju po 100 dinara, dok se jedna grančica imele prodaje takođe za 100 dinara.

NA TRGU OTVORENOG SRCA: Zima samo za novčanike, otvaraju ih samo stranci (FOTO)

Ko je kreativan, za mnogo manje novca može napraviti novogodišnji aranžman za sto ili ulazna vrata, jer se u kući uvek nađe po neki ukras viška, ukrasna sveća, svetlucavi prah, ukrasna traka ili materijal u novogodišnjim bojama.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR