OBILIĆEV VENAC: Pakao za stanare, raj za pešake, turiste i ugostitelje (FOTO, ANKETA)

0
271
FOTO: Starogradski.com

Renovirana gradska garaža na Obilićevom vencu, na kojoj su radovi trajali više od godinu dana, biće otvorena 1. jula, najavljeno je u Gradskoj upravi.  Ovo je prva od tri zelene garaže u centru Beograda koja bi trebalo da reši problem parkiranja za stanovnike centra grada, a obezbeđeno je 217 rezervisanih parking mesta po povlašćenoj mesečnoj ceni od 6.500 dinara.

DOLAZAK LETA PRATE I VELIKE VRUĆINE U BEOGRADU: Kako se rashladiti?

Stanari koji žive na potezu od ulica Vuka Karadžića do Sremske i od Knez Mihailove do Maršala Birjuzova već su ranije izrazili negodovanje zbog cene parking mesta u novoj garaži, ali i zbog pretvaranja ovog dela grada u pešačku zonu. Grad Beograd je za stanare ovih ulica obezbedio povlašćene parking kartice (PPK), koja će važiti kako za prvu tako i za drugu zonu, bez obzira da li parkiraju u garaži ili ne.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

U Gradskoj upravi veruju da će se izgradnjom novih garaža rešiti problem parkiranja u centru, dok će se istovremeno srce starog Beograda oživeti pešačkim zonama. Zbog toga smo na Obilićevom vencu pitali građane i ugostitelje kako im se dopada novi izgled Obilićevog venca.

ZARADITE NA OTPADU! Otkup starih televizora, veš-mašina, kompjutera, kućnih aparata od 50 do 1250 dinara!

“U suštini, ništa se nije mnogo promenilo, ali sada je lepše. Mnogo bolje sve izgleda kada je posađeno cveće i drveće, bez onih kosih parking mesta na sred ulice. Garaža je isto tako vrlo pristojno sređena” rekle su nam mlade Beograđanke Marija, Jana i Dajana.

Marija, Jana i Dijana; FOTO: Starogradski.com
Marija, Jana i Dijana;
FOTO: Starogradski.com

Ugostitelji sa Obilićevog venca tvrde da im je godina dok se čitav prostor renovirao bila loša, ali se nadaju da će se ovog leta posao zahuktati, jer, kako kažu, čitav kraj je uređen na takav način da privlači brojne mušterije, pogotovo strance jer se u blizini nalazi nekoliko hotela.

POGLEDAJTE NAGRAĐENI FILM UČENIKA OŠ “VUK KARADŽIĆ”: Petar i Luka osvojili prvo mesto na regionalnom fetsivalu (VIDEO)

Trenutno su u toku još radovi u Ulici Maršala Birjuzova, što je poslednja faza pred otvaranje garaže zakazane za 1. jul. Majstori će u narednih nedelju dana završiti postavljanje kaldrme i ploča od Carice Milice do garaže, tako da i ta ulica dobija nov izgled, jer će od garaže do Sremske takođe biti pretvorena u pešačku zonu.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR