OŠ “Braća Baruh” velikim scenskim projektom obeležila jubilej Velikog rata (FOTO)

0
251
FOTO: Starogradski.com

 

OŠ “Braća Baruh” uključila se u obeležavanje stogodišnjice od prve pobede u Prvom svetskom ratu, današnjom velikom svečanošću u prepunom ulaznom holu u prizemlju škole.

Skup u kome su učestvovali skoro svi đaci od I do VIII razreda u prisustvu mnoštva roditelja i nastavnika, otvorio je direktor škole Dragomir Ivanović, koji je u uvodnom delu govorio o značaju Prvog svetskog rata.

TVRDOGLAVO SLONČE: Lutkarska predstava za decu u UK “Parobrod”

Posebno zanimljv bio je govor istoričara Ivana Hofmana iz “Arhiva Jugoslavije” koji je između ostalog naveo da je ovaj rat bio prvi tako veliki sukob u novijoj istoriji i da je odneo oko 15 miliona žrtava i podsetio da su u njemu nestala velika cartva poput austrougarskog, osmanskog, nemačkog, ali i da je posle njega nastala država Jugoslavija.

Ipak, najveću pažnju privukao je sjajni polučasovni dramsko-muzički nastup đaka koji su u kostimima srpskih vojnika i oficira ali i civila, predstavili Veliki rat. Autor scenarija je nastavnica Radica Miljaković Avramović.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

– Ova svečanost bitan je deo velkog školskog projekta u kojem zajedno učestvuju učenici, nastavnici i roditelji. Naše obeležavanje 100 godina od završetka Velikog rata traje od početka ove školske godine i svakodnevno se radi po sekcijama (dramska, literarna, novinarska), spremaju se i pišu priče, pesme, dramski sastavi, a i roditelji pomažu i finansijski i kreativno – rekao nam je Dragomir Ivanović.

Obeležavanje jubileja vidljivo je na svakom spratu škole ali i po učionicama, gde se nalaze panoi sa izložbama.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR