OBUSTAVLJENA NASTAVA U TRGOVAČKOJ ŠKOLI: Glas protiv lova na profesore!!! (FOTO)

0
58
FOTO: Starogradski.com

U znak podrške profesorki Trgovačke škole, koja je napadnuta 29. septembra od strane učenika prve godine, organizovan je protest protiv nasilja nad profesorima. Ispred Trgovačke škole okupili su se profesori, kolege napadnute profesorke, kako bi skrenuli pažnju javnosti na sve učestaliji problem u sistemu prosvete gde su nastavnici izloženi čestim napadima i pritiscima od strane roditelja i učenika.

TALENTOVANI PLIVAČ MARKO LAZIĆ TRENIRA NA „GALETU”: Cilj je učešće na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Profesorka engleskog jezika napadnuta je s leđa ispred škole jer je na ponovljnenom popravnom ispitu oborila petnaestogodišnjeg učenika, koji ni tada, a ni u avgustovskom roku, nije pokazao minimum znanja potrebnog za pozitivnu ocenu.

Profesori Trgovačke škole danas su u potpunosti obustavili rad i u zajedničkom saopštenju istakli da se žrtva u našem društvu predstavlja kao krivac, a da počinilac prođe sa blagom kaznom, ako je uopšte i dobije, a da sistem ništa ne preduzima.

TRGOVAČKOJ ŠKOLI RAČUNAR NA POKLON: Podrška Rotari kluba obrazovnim institucijama

Uprava škole zvanično nije podržala protest, iako se pozivu da se izađe na ulicu odazvao veliki broj zaposlenih u ovoj školi, kao i Unija prosvetnih radnika Srbije.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

„Na ovakva dešavanja svakako ne možemo da ostanemo nemi i da ne reagujemo, jer ovo više nije napad na pojedinca, već na profesiju”, ističe se u saopštenju za javnost.

BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE ZA OSNOVCE: Treninzi u osnovnim školama na Starom gradu

„Još uvek želimo da verujemo da smo na istoj strani sa Ministarstvom prosvete u interesu sve dece, ali novousvojenim zakonom se još uvek ne rešava ovaj veliki problem unutar školstva u Srbiji, čime se deci samim tim šalju određene poruke. Oni ih vrlo dobro razumeju. Postoje trenuci kada mi još nešto možemo da učinimo, jer se ipak radi o deci, ali se, po mom dubokom ubeđenju, bližimo trenutku kada će takvo ponašanje postati lov na profesore”, istakao je profesor Trgovačke škole Ivan Stanković.

Profesor Ivan Stanković; FOTO: Starogradski.com
Profesor Ivan Stanković;
FOTO: Starogradski.com

Takođe je dodao da država svojim nečinjenjem, kako bi se ovakve stvari sprečile, dovodi do granice gde povratka nema i na taj način stvara atmosferu gde su sve društvene vrednosti urušene. Profesor Ivan Stanković je istakao da skup nije politički, već glas prosvetnih radnika koji žele časno da obavljaju svoj posao.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR