ODBORNICI SLUŠAJU ŠEFOVE, A NE GRAĐANE! Beograd ipak više nema Zadarsku ulicu

0
136
FOTO: Starogradski.com

Skupština grada Beograda je i pored neslaganja građana koji žive u sada već bivšoj Zadarskoj, donela odluku da se ova ulica preimenuje i ponese naziv Ulica Dobrice Ćosića. Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać pokušao je pred početak sednice da uruči zahtev stanara predsedniku Skupštine grada, međutim obezbeđenje ga je sprečilo.

“Tokom vikenda smo među stanarima Zadarske ulice sproveli anketu sa pitanjem da li žele da njihova ulica promeni naziv i 80% građana nam je jasno kazalo da bi želeli da ulica zadrži svoje ime”, rekao je Bastać i poručio da će nastaviti sa ovom inicijativom, kao i da će nasilnu promenu imena ulice obesmišljavati tako što će table sa novim nazivima prelepljivati.

Inicijativu za promenu naziva ove ulice podneo je u svojstvu građanina predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a čelnici grada Beograda su u svojim izjavama isticali kako je raspadom Jugoslavije obesmišljeno postojanje ulica koje u svojim nazivima nose toponime bivših republika.

BASTAĆ: Vesić, želeći da se dodvori Vučiću, menja ime Zadarske ulice

Predsednik opštine Stari grad je u prošlonedeljnoj izjavi naglasio kako Goran Vesić ignoriše istorijske činjenice i na silu i bez konsultacija sa građanima insistira na menjanju naziva ulice kako bi se dodvorio svom šefu Vučiću.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR