OKUPAJTE BEOGRAD! Zašto poslednjih dana naš grad nesnosno smrdi?

0
51
FOTO: Starogradski.com

Poslednjih nedelju dana, bez izuzetka svakog jutra, negde oko 9 časova centar grada obavije teško podnošljiv neprijatan miris. Gradski zavod za javno zdravlje dao je objašnjenje potencijalnih uzroka snažnog smrada kolegama iz “Novosti”.

AZBUKA STAROG GRADA: G kao Grčka kraljica, najstarija zgrada Knez Mihailove (FOTO)

Svake godine, pogotovo u letnjem periodu Beograd, a naročito centarlni deo grada obaviju neprijatni mirisi koji sprečavaju sugrađane da otvore prozore i provetre prostorije nakon toplog dana. Dunavski rukavac, stajsko đubrivo sa periferije, kanalizacija, samo su neki od mogućih uzroka neprijatnih mirisa…

JOŠ JEDNA PEŠAČKA ZONA: Popločavanje Zetske ulice će trajati do 1. septembra (FOTO)

Mirisi koje osećamo svojstveni su raspadu organskih materija, tvrde u Gradskom zavodu za javno zdravlje. Oni se javljaju u večernjim i ranim jutarnjim satima, a mogu se dovesti u vezu sa niskim vodostajem reka Save i Dunav, naglim promenama barometarskog pritiska i velikim oscilacijama između dnevnih i noćnih temperatura.

Prema podacima ovog zavoda, mirisi se najintenzivnije osećaju u priobalnim pojasevima Save i Dunava i naročito na izlivima gradske kanalizacije, kao i u okruženju Čukaričkog i Dunavskog rukavca.

KAD IZVRŠITELJI POKUCAJU NA VRATA: Majka s detetom u opasnosti da ostane bez stana (FOTO, VIDEO)

Sugrađani se žale i da im nozdrve iritiraju isparenja iz asfalta, pogotovo na prostoru oko Vukovog spomenika i u delu Skadarske ulice, pišu “Novosti”.

(Starogradski.com/”Novosti)

OSTAVI ODGOVOR